Nu scăpăm de Nehammer! Cancelarul Austriei care refuză intrarea României în Schengen, însărcinat cu formarea unui nou guvern

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Karl Nehammer a primit din partea președintelui Austriei mandatul de a forma un nou guvern, în ciuda faptului că partidul său a ieșit în spatele extremei drepte la alegerile legislative.

CITEȘTE ȘI               -            Datele oficiale din Austria care reduc la tăcere retorica lui Nehammer împotriva României. Ministrul Karner confirmă eficiența luptei împotriva migrației

Președintele Austriei Alexander Van der Bellen i-a oferit cancelarului în exercițiu Karl Nehammer mandatul de a forma următorul guvern al Vienei, după ce toate celelalte partide au refuzat să intre într-o coaliție cu extrema dreaptă, scrie POLITICO.

Nehammer, al cărui Partid Popular austriac (ÖVP) de centru-dreapta s-a clasat pe locul al doilea după Partidul Libertății (FPÖ) de extremă-dreapta la alegerile parlamentare din septembrie, este de așteptat să guverneze împreună cu social-democrații (SPÖ), dar Van der Bellen a subliniat că cei doi ar trebui să găsească un al treilea partener pentru a forma o majoritate puternică.

„Alegerile nu sunt o cursă în care primul câștigă. Dacă un partid vrea să guverneze singur, are nevoie de mai mult de 50%... În caz contrar, trebuie să-i convingă pe posibilii parteneri și pe președinte”, a subliniat Van der Bellen în anunțul său de marți.

După alegeri, FPÖ anti-migranți și pro-rus părea să fie într-o poziție sigură pentru a conduce următorul guvern, dar toate celelalte partide au respins ideea unui Cabinet condus de liderul partidului Herbert Kickl.

„Herbert Kickl nu a putut găsi un partener de coaliție care să-l facă cancelar”, a spus Van der Bellen.

ÖVP și SPÖ împreună ar putea avea o majoritate fragilă în Parlament, dar și-ar putea uni forțele cu partidul liberal NEOS sau Verzii. Verzii l-au susținut pe Nehammer, care a preluat funcția de cancelar în 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel