Nu doar ce măncâm contează, ci și în ce preparăm mâncarea, precizează Patricia Rusu, nutriționist.
Alegerea unor opțiuni mai curate, mai sănătoase și mai durabile va avea, fără îndoială, efecte pozitive de lungă durată asupra sănătății noastre generale, transmite Patricia Rusu.
„Hai să aruncăm o privire mai atentă în bucătăriile noastre. De data aceasta nu la alimente, ci la vasele în care și cu care gătim, în care ne ținem mâncarea și cu care o consumăm.
BPA, PVC, PFOA și PTFE sunt doar câteva dintre substanțele chimice nebunești care ar putea fi găsite în interiorul dulapurilor și rafturilor noastre. (...) M-am gândit să vin și cu soluții concrete, vizibile și exemplificate. Cu siguranță că nu sunt doar cele din imagine alternativele.
Pentru a începe, să luăm în considerare plasticul... unde îl folosim cel mai mult în bucătăria noastră? Depozitare? Pregătirea mâncării? Gătit (de ex. spatule din plastic)? Opțiuni mai bune sunt recipiente de sticlă / borcane / ustensile de gătit din lemn.
În continuare, să ne uităm puțin mai atent la vasele și tigăile noastre... sunt acestea acoperite cu teflon? Au fost suprautilizate și zgâriate? Alternative mai bune sunt oțel inoxidabil, sticlă Pyrex, fontă și câteva vase din ceramică.
Să planificăm modificările pe care le putem face săptămânal sau lunar. Inclusiv, ne putem o face o listă cu ce am vrea să înlocuim.
Alegerea unor opțiuni mai curate, mai sănătoase și mai durabile va avea, fără îndoială, efecte pozitive de lungă durată asupra sănătății noastre generale. Nu doar ce măncâm contează, ci și în ce preparăm mâncarea”, a scris Patricia Rusu pe contul de Instagram, unde a publicat și următoarele imagini:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu