Nu știi ce să mai mănânci în Postul Crăciunului? Iată un plan alimentar pe câteva zile!

Fotografie de la Thirdman: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/aranjarea-mesei-pus-masa-cu-it-furculi-a-5053908/
Fotografie de la Thirdman: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/aranjarea-mesei-pus-masa-cu-it-furculi-a-5053908/

Nu știi ce să mai mănânci în Postul Crăciunului? 

Iată un plan alimentar pentru o săptămână în Postul Crăciunului, adaptat pentru o alimentație echilibrată, nutritivă și variată, fără produse de origine animală:

Ziua 1

Mic dejun:

Budincă de chia cu lapte de cocos și fructe proaspete (banană, kiwi). O felie de pâine integrală cu pastă de avocado și zeamă de lămâie.

Gustare:

O mână de migdale crude și câteva curmale.

Prânz:

Ciorbă de legume cu borș și pătrunjel proaspăt. Sarmale de post (cu orez, ciuperci, morcov) servite cu mămăligă.

Gustare:

Un măr.

Cină:

Salată de năut cu roșii, castraveți, pătrunjel, lămâie și ulei de măsline. Lipie integrală prăjită.

Ziua 2

Mic dejun:

Terci de ovăz cu lapte vegetal, scorțișoară, nuci și stafide.

Gustare:

O portocală și câteva alune de pădure crude.

Prânz:

Supă cremă de linte cu crutoane integrale. Ghiveci de legume la cuptor (cartofi, ardei, vinete, dovlecei).

Gustare:

Morcovi cruzi sau felii de ardei gras.

Cină:

Salată orientală cu cartofi, ceapă roșie, măsline și pătrunjel.

Ziua 3

Mic dejun:

Pâine prăjită cu zacuscă și un ceai de fructe.

Gustare:

O banană și câteva nuci.

Prânz:

Ciorbă de fasole cu cimbru și ceapă verde. Ardei umpluți cu orez și legume, la cuptor.

Gustare:

Fructe uscate (caise, smochine).

Cină:

Tocăniță de ciuperci cu mămăligă.

Ziua 4

Mic dejun:

Pâine integrală cu pastă de humus și ridichi. Ceai verde.

Gustare:

Un kiwi și câteva migdale crude.

Prânz:

Supă de roșii cu busuioc. Dovlecei umpluți cu quinoa și legume, serviți cu sos de roșii.

Gustare:

Un pahar de suc de portocale proaspăt stors.

Cină:

Salată de sfeclă roșie, morcov și năut, cu dressing de lămâie.

Ziua 5

Mic dejun:

Terci cu lapte de soia și fructe de pădure.

Gustare:

O pară și câteva alune.

Prânz:

Supă de mazăre cu crutoane. Varză călită cu mărar, servită cu mămăligă.

Gustare:

Crackers din semințe cu cremă de avocado.

Cină:

Salată de quinoa cu legume (ardei, castraveți, roșii, pătrunjel) și zeamă de lămâie.

Ziua 6

Mic dejun:

Pâine integrală cu salată de vinete și castraveți proaspeți. Ceai de mentă.

Gustare:

Două mandarine.

Prânz:

Supă de cartofi cu țelină și verdeață. Orez basmati cu legume sotate (morcov, dovlecel, broccoli).

Gustare:

O mână de fructe uscate (stafide, smochine, curmale).

Cină:

Mâncare de spanac cu usturoi și mămăligă.

Ziua 7

Mic dejun:

Tartine cu gem fără zahăr și ceai de fructe.

Gustare:

Un ciorchine de struguri sau un grapefruit.

Prânz:

Borș de legume cu leuștean proaspăt. Mâncare de linte roșie cu ceapă caramelizată și pâine integrală.

Gustare:

Un baton din cereale integrale (fără miere).

Cină:

Salată cu rucola, avocado, roșii cherry, semințe de floarea-soarelui și ulei de măsline.

Sfaturi adiționale

Hidratare: Consumă ceaiuri calde, apă sau infuzii de plante. Proteine din plante: Integrează năut, linte, fasole, și tofu în mesele principale. Gătit simplu: Prepară la abur, la cuptor sau prin fierbere, evitând prăjelile.

Acest plan oferă o varietate de arome și nutrienți, fiind ideal pentru a menține energia în timpul postului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel