Nu utiliza telefonul imediat după ce te-ai trezit. Iată ce riști dacă o faci

Fotografie de la Kampus Production/ Pexels
Fotografie de la Kampus Production/ Pexels

Smartphone-ul a devenit acum dispozitivul de referință. Utilizarea smartphone-ului crește preocupările privind utilizarea excesivă a acestuia și, de asemenea, dependența de acesta.

Ce se întâmplă cu creierul nostru

În urmă cu câțiva ani, specialiștii au avertizat despre pericolele pe care le presupune folosirea smartphone-urilor înainte de a merge la culcare, deoarece acestea pot fi foarte dăunătoare, mai ales pentru odihna noastră, afectând calitatea somnului, scrie Il Giornale.

În acel caz, vina a fost dată în principal luminii albastre emise de aceste dispozitive. Dar acum s-a dovedit că dacă te uiți la telefon imediat ce te trezești poate fi periculos.

Profesorul Piero Barbanti, neurolog și șeful Centrului de Diagnostic și Terapie pentru Cefalee și Dureri din IRCCS San Raffaele Roma, a avertizat că ”Folosirea imediată a telefonului de îndată ce te trezești are consecințe asupra organismului. Echivalează cu îngroparea creierului în informații prin a-l face să ruleze dimineața devreme, car determină creierul să treacă prea repede de la o fază creativă nocturnă la una servilă în timpul zilei, generând anxietate și tehnostres” .

”Conform datelor Deloitte, mai mult de o treime dintre utilizatorii din întreaga lume spun că își verifică telefonul în cinci minute de la trezire dimineața și 20% dintre ei îl verifică de peste 50 de ori pe zi. Dependența de smartphone este un fenomen care afectează pe toată lumea, iar adulții sunt cel mai mult afectați. Datele ne vorbesc despre o creștere a tulburărilor legate de tehnologie. Sentimentul din spatele dependenței utilizatorului este teama de a fi rupt de ceva sau de a fi într-o situație periculoasă fără ca aceștia să știe, și asta este o nebunie, viața merge înainte chiar și fără noi” .

Frica de a pierde ceva

Provocarea pe care a lansat-o neurologul este să ”încerci să petreci o jumătate de zi fără wi-fi. Senzațiile inițiale ar fi cele de pierdere, lipsă, nervozitate, oboseală, dar ar dura foarte puțin”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel