EXCLUSIV  ”Nu vă arde nimeni! V-a dat dl. Ciolacu pe surse. Cine are case de 500.000 de euro să stea liniștiți”. Ciuvică: Ce atâta văicăreală?

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Mugur Ciuvică nu înțelege de ce sunt atâtea nemulțumiri cu privire la măsurile fiscale anunțate de Guvernul Ciolacu. 

Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, i-a spus analistului politic Bogdan Chirieac, în cadrul emisiunii ”Miercurea Neagră” de la DCNews și DCNewsTV, că ”tocmai ce v-am anunțat că nu vă arde nimeni. Adică, singura arsură de care se vorbea în chestiile astea (n.r. măsurile fiscale) era că puteau să îi ardă pe patroni, în sensul în care să îi aducă la același impozit pe venit cu angajatul, ceea ce nu se întâmplă, v-a zis dl Ciolacu...  ah, nu v-a zis, v-a dat pe surse. 

Al doilea lucru, puteau să impoziteze mai mult proprietățile de peste 500.000 de euro, iar au zis că nu. Aici cred că s-au opus și primarii. V-au zis că cine are case de 500.000 să stea liniștiți că nu le pune 1% pe impozit”, a spus Mugur Ciuvică, la care Bogdan Chirieac a intervenit și a spus că le pune 0,3%.

”0,3%... e mult și 0,3%? Plângeți încă o dată, de două ori, vă taie și 0,3 și vă lasă fără nimic. 0,0% vă pune impozit. Și cu ce vă mai ardea. Ah, și îi mai ardea pe șmecherii care dau consultanță pe microîntreprinderi și fac 95% profit. Îi ardea. Acum, cică nu îi mai arde nici pe ăia. Motiv pentru care, ce atâta văicăreală? Sau tocmai pentru că v-ați văicărit două luni, l-ați impresionat pe dl. Ciolacu și ați impresionat toată coaliția și au zis că Nu-i mai ardem pe ăștia, că uite-i ce mai plâng pe la televizor”, a mai spus Mugur Ciuvică.

”Asta înseamnă că 170.000 de microîntreprinderi și IMM-uri din România ar putea să ne mulțumească, dna Tache, fiindcă noi am fost standardul”, a mai spus Bogdan Chirieac.

”Mie mi se pare, din toată toată știrea, că dl Ciolacu ține cont de sugestiile pe care le facem, pentru că am putea să mai intensificăm procesul acesta cumva și să mai explicăm care sunt variantele pentru pensiile speciale, care sunt variantele pentru marea reformă cu bugetarii care trebuie să plece acasă, că dacă ar trebui să se radă doar funcțiile alea de care spune dl. Ciolacu că nu sunt ocupate ar fi perfect.

Doar că revoluția în sistemul bugetar este un alt tip de dimensionare, genul de reformă prin care se amestecă cumva personalul și îi mutăm controlat, ventilarea lor, îi mutăm dintr-o parte în alta.

Dacă dl Ciolacu ține cont de sugestii, Doamne ajută să mai începem să îi explicăm, să îi spunem care este părerea noastră despre lume și viață. Că trăim în România și, vorba lui Mircea Badea, ne ocupă tot timpul”, a afirmat Diana Tache.

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel