Nucile de caju sunt un deliciu exotic și extrem de sănătos. Beneficiile pe care ți le poate aduce sunt impresionante.
Printre cei mai importanţi nutrienţi care se găsesc în nucile caju se numără potasiul, cuprul, magneziul, calciul, fierul, fosforul, seleniul, vitaminele E, K, B6 şi, bineînţeles, grăsimile sănătoase şi proteinele.
De asemenea sunt bogate în calciu, care ajuta oasele să se menţină sănătoase şi previne apariţia osteoporozei. Datorită conţinutului mare de antioxidanţi, scad riscul de boli cardiovasculare cu 37%, potrivit Adevărul
Nucile caju ajuta la îmbunătăţirea digestiei şi pot fi consumate fără grijă în salate şi pe post de gustări. Datorită conţinutului mare de acizi graşi omega 3 şi omega 6, alunga oboseala şi ajuta la îmbunătăţirea puterii de concentrare. La 100 de grame de caju avem 18 grame de proteine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu