Nuga este un desert cu fructe uscate, foarte ușor de pregătit și perfect pentru a încânta invitații la mesele de sărbători.
La orice masă sau cină de Crăciun nu poate lipsi o tavă bună cu dulciuri. Nuga este unul dintre deserturile tradiționale de Crăciun și, pe măsură ce se apropie această perioadă, toată lumea se grăbește să-l cumpere de la supermarket.
Cei mai mulți nu știu că nuga este foarte ușor de pregătit și oricine o poate prepara din confortul propriei case. Deși în mod normal consumăm nuga cu alune, există un alt fruct uscat care se potrivește perfect cu acest desert și care este tot mai la modă. Este vorba despre nuga cu fistic, un desert delicios care se prepară cu patru ingrediente și cu foarte puțini bani.
Această rețetă este pentru patru persoane, necesită doar patru ingrediente și costă foarte puțin.
1. Începem prin a măcina fisticul în blender până când se toacă bine.
2. Cu ajutorul unui mixer electric, batem albușurile de ou.
3. Adăugăm zahărul și continuăm să batem până obținem o bezea.
4. Adăugăm fisticul măcinat în bezea și amestecăm cu o spatulă.
5. Încălzim apa, zahărul și mierea până se formează un sirop gros.
6. Turnăm siropul peste amestecul de fistic și bezea.
7. Apoi, turnăm amestecul într-o formă rectangulară și decorăm cu fisticul rămas.
8. Lăsăm nuga la frigider pentru câteva ore.
9. Când este bine răcită, o scoatem din formă și o tăiem în bucăți.
10. Putem decora cu fistic tocat sau fructe proaspete înainte de a mânca.
Oul este unul dintre cele mai nutritive alimente și un aliat pentru sănătate datorită beneficiilor pe care le oferă corpului și minții. În compoziția sa se regăsesc până la 13 vitamine și minerale esențiale care susțin buna funcționare a organismului și este, de asemenea, bogat în proteine.
Printre numeroasele sale beneficii, oul reduce riscul de boli, furnizează grăsimi nesaturate, favorizează dezvoltarea creierului și ajută la combaterea excesului de greutate.
Pentru fiecare 100 de grame, ouăle conțin:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu