La un an de la demararea programului privind asigurările de locuințe, gradul de acoperire este de 8,63 la sută, rezultat foarte slab, în condiţiile în care au fost încheiate aproape 724. 000 de poliţe, a declarat luni preşedintele PAID, Marius Bulugea.
"În urmă cu un an, la evenimentul de lansare al poliţei obligatorii de asigurare a locuinţelor, m-aţi întrebat ce aşteptări are PAID pentru primul an de subscriere. Şi, fără a lua în calcul hazardul la care suntem expuşi, am afirmat, optimist, că în 15 iulie 2011 am putea avea 15-20% din locuinţele din România asigurate prin poliţa obligatorie. Când spun hazard nu mă refer la cele trei riscuri pe care le acoperim prin poliţa obligatorie, ci la circumstanţele imprevizibile şi mai putin favorabile care au făcut ca astăzi să corectez cifra anunţată cu un an în urmă", a menţionat preşedintele Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), Marius Bulugea.
Acesta a precizat că au fost încheiate asigurări obligatorii pentru 8,63% din locuinţele din România, prin raportarea numărului total de poliţe la fondul locativ existent, de 8,385 milioane de locuinţe. "Ritmul de subscriere a poliţelor de asigurare obligatorie a locuinţelor a depăşit, în săptămâna premergătoare datei de 15 iulie, un vârf de peste 20.000 de poliţe/zi", a mai spus Bulugea.
Potrivit acestuia, din cele aproape 724.000 de poliţe de asigurare obligatorie, 67% au fost emise în mediul urban şi 33% în cel rural. Totodată, 69% din poliţe au fost achiziţionate pentru locuinţe de tip A şi 31% pentru locuinţe de tip B.
Citește și:
CSA: Proprietarii de locuinţe fără asigurare obligatorie vor putea fi amendaţi începând cu 5 august
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News