Noul secretar de stat de la Ministerul Educației va fi din partea PSD și se va ocupa de implementarea proiectului prezidențial ”România Educată”.
“În cadrul Ministerului Educaţiei îşi desfăşoară activitatea 6 secretari de stat şi 2 subsecretari de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a prim-ministrului”, se arată în Hotărârea de Guvern.
Ce scria înainte la articolul 14, alineatul (1): ”În cadrul Ministerului Educației își desfășoară activitatea 5 secretari de stat și 2 subsecretari de stat, numiți și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului.”
Inițial, în proiectul de HG pus în dezbatere publică în luna martie, postul în plus era unul de subsecretar de stat, însă acesta a fost transformat într-unul de secretar de stat între timp.
Invitat intr-o emisiune televizată la B1Tv, jurnalistul Laurențiu Mușoiu a declarat: ”Numărul secretarilor de stat îl decide Guvernul, dar bănuiesc că modul firesc ar fi ca aceste modificări de organigrame să vină la propunerea ministrului Educației. Nu este un singur partid la guvernare, avem trei partide, de aceea trebuie să aibă și UDMR minimum un secretar de stat, și PSD, și PNL poate mai mulți, aici e bătăia. Până acum aveam doi secretari de stat: unul pe învățământ universitar și unul pe învățământ preuniversitar”.
Noul secretar de stat de la Ministerul Educației va fi o persoană numită din partea filialei Maramureș a Partidului Social Democrat, a confirmat pentru Edupedu.ro președintele PSD Marcel Ciolacu.
Amintim că postul a fost aprobat miercuri printr-o Hotărâre de Guvern care crește numărul posturilor de secretar de stat de la cinci, la șase în cadrul Ministerului Educației.
Noul secretar de stat se va ocupa de implementarea proiectului prezidențial ”România Educată”, iar unul dintre numele vehiculate de presa locală din Maramureș este Antoaneta Bolchiş, profesor de psihologie la Liceul Teoretic ”Ioan Buteanu” din Şomcuta Mare.
Pe site-ul oficial al PSD se regăsesc mai multe poziții oficiale ale partidului și reprezentanților săi în ceea ce privește proiectul de reformă educațională al președintelui Kalus Iohannis.
Spre exemplu, Paul Stănescu scria pe 15 iulie 2021: ”După mai bine de doi ani de guvernare liberală, realitatea nu ne arată, din păcate, o Românie educată, ci doar una abandonată. (…) Iohannis și-a construit un cult al personalității în acest document care este plin de fotografii cu el. Un mare album foto pentru posteritate.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu