Numărul americanilor care sunt de acord cu afirmația lui Trump, în creștere: "Sângele națiunii este otrăvit" de imigrație

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Numărul americanilor îngrijorați de problema imigrației ilegale este în continuă creștere, susținând din ce în ce mai mult afirmația controversată a lui  Trump potrivit căreia imigranții "otrăvesc sângelef națiunii".

 

Un număr surprinzător de americani sunt de acord cu limbajul dur al lui Donald Trump la adresa imigranților și cu afirmația sa potrivit căreia imigranții fără documente "otrăvesc sângele" națiunii, arată sondajul Daily Mail.

Sondajul ne arată că mai mulți americani sunt de acord cu retorica lui Trump decât în dezacord cu ea - 47% dintre respondenți au spus că republicanul a 'avut dreptate', 46% s-au opus limbajului său, în timp ce restul nu o văd o problemă importantă sau s-au abținut. Inițial, ponderea americanilor care considerau că imigrația este o criză de proporții a fost de 38% în mai anul trecut. În prezent, s-a ajuns la o creștere alarmantă de 47%.

Această diferență foarte mică se încadrează în marja de eroare a sondajului - dar, cu toate acestea, arată un sprijin mai mare pentru un mesaj dur față de ce se așteptau mulți alții, punând în lumină o problemă cheie în cursa prezidențială din acest an.

Trump a făcut comentariile sale controversate luna trecută la un miting de campanie în New Hampshire, unde a denunțat numărul record de migranți care încearcă să treacă ilegal frontiera dintre SUA și Mexic.

El a promis că, dacă va fi ales pentru un al doilea mandat de patru ani, va lua măsuri drastice împotriva imigrației ilegale și va restricționa circulația persoanelor legale.

Trump promite să restabilească politicile dure din timpul președinției sale din 2017-2021 și să implementeze altele noi care să restricționeze și mai mult fluxurile de persoane

Respondenții de culoare albă, bărbații și persoanele cu vârsta de peste 25 de ani au fost mai predispuși să susțină mesajul lui Trump decât ceilalți.

În mod nesurprinzător, alegătorii republicani au fost mult mai susceptibili de a fi de acord cu faptul că imigranții "otrăvesc sângele" în America decât democrații.

Trump este principalul candidat la nominalizarea Partidului Republican pentru alegerile prezidențiale din 2024 și a făcut din securitatea frontierelor o temă principală a campaniei sale.

El promite să restabilească politicile dure din timpul președinției sale din 2017-2021 și să implementeze altele noi care să restricționeze și mai mult fluxurile de persoane.

Președintele Biden, prezumtivul candidat democrat, a încercat să promulge politici de imigrație mai flexibile, dar s-a confruntat cu niveluri record de imigranți, ceea ce reprezintă o vulnerabilitate pentru candidatura sa la realegere, conform noilor sondaje.

Un număr tot mai mare de migranți au trecut granița dintre SUA și Mexic și au cerut azil de când Biden a preluat funcția în ianuarie 2021.

De atunci, agenții de frontieră americani au efectuat peste 5 milioane de arestări de migranți care au trecut neregulamentar - adică nu au trecut printr-o vamă controlată - peste frontiera sudică.

Un sondaj CBS News publicat duminică a arătat că un procent impresionant de 93% dintre respondenți au declarat că frontiera se află într-o "criză" sau că polițiștii de frontieră se confruntă cu o problemă "foarte gravă" sau "oarecum gravă" în ceea ce privește sosirile de imigranți fără documente, conform Daily Mail.

CITEȘTE ȘI:

Trump, criticat pentru afirmațiile sale legate de migranți: "Nu le place când spun asta. Nu am citit niciodată Mein Kampf"

Donald Trump în discursul de campanie: Migranții „otrăvesc sângele țării noastre”

Mii de migranți se îndreaptă către SUA înaintea discuțiilor privind criza la granița cu Mexic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel