Tot mai mulţi tineri antreprenori se arată interesaţi de programul Start-up Nation, la nivelul judeţului Caraş-Severin, unde numărul beneficiarilor a crescut cu 25%, în 2019, faţă de anul precedent.
Aproape 90 de contracte au fost semnate, miercuri, la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin, de către reprezentanţii Agenţiei pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.
'Anul acesta am semnat 89 de contracte, faţă de 61 câte am avut anul trecut. Este o creştere destul de importantă. La acest număr, însă, se vor mai adăuga, cu siguranţă, alte câteva contracte, pentru că încă nu s-au dat toate răspunsurile la contestaţii. Şi sunt câteva proiecte contestate inclusiv din Caraş-Severin', a declarat directorul Agenţiei pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii - Atragerea Investiţiilor şi Promovarea Exporturilor Timişoara, Adrian Păşcuţă.
Potrivit lui Păşcuţă, este posibil să mai apară finanţări noi, în măsura în care unii dintre beneficiari vor renunţa la finanţările obţinute sau poate vor face economii. Punctaj maxim a fost acordat activităţilor de producţie şi celor din zona serviciilor, însă nu toţi au mers pe aceste domenii.
Printre solicitări s-au regăsit firmele de construcţiile, firme de producţie a pâinii, firme de confecţii, activităţi foto-video, cabinete medicale, o plajă extrem de diversificată, ceea ce înseamnă o infuzie nouă în economia locală.
Programul se adresează firmelor înfiinţate din februarie 2017, iar finanţarea nerambursabilă se poate ridica până la suma de 200.000 lei. Prin intermediul acestui program de finanţare se pot achiziţiona echipamente şi utilaje specifice domeniului de activitate, se pot achita chiriile lunare, se pot plăti salariile viitorilor angajaţi, se pot achiziţiona elemente de mobilier, case de marcat, echipamente IT, sisteme de monitorizare, autoturisme şi autovehicule comerciale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News