Căsătoriile din China au scăzut în 2022 până la cel mai scăzut nivel de când au început înregistrările, a raportat duminică publicația locală de știri Yicai, raportând o scădere constantă în ultimul deceniu. Totalul căsniciilor ar fi putut fi afectat de restricțiile stricte legate de COVID.
Doar 6,83 milioane de cupluri și-au finalizat înregistrarea căsătoriilor anul trecut, arată datele publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Civile, în scădere cu aproximativ 800.000 față de anul precedent.
Scăderea numărului de cupluri care se căsătoresc, ca urmare a restricțiilor pandemiei care au ținut zeci de milioane de persoane în casele sau complexele lor, vine în timp ce autoritățile se confruntă cu o scădere a natalității și o scădere a populației.
În 2022, populația Chinei a scăzut pentru prima dată în șase decenii, ceea ce este de așteptat să marcheze începutul unei lungi perioade de scădere a numărului de cetățeni, cu implicații profunde pentru economia și poziția Beijingului în lume.
Rata natalității din China a scăzut, anul trecut, la 6,77 nașteri la 1.000 de locuitori, cea mai mică înregistrată vreodată, de la 7,52 în 2021.
Sociologii avertizează că China va îmbătrâni înainte de a se îmbogăți, deoarece forța de muncă se micșorează și guvernele locale îndatorate cheltuiesc mai mult pentru populația în vârstă.
Pentru a încuraja căsătoria și pentru a crește rata natalității în scădere a țării, China a declarat luna trecută că va lansa proiecte-pilot în peste 20 de orașe pentru a crea o „nouă epocă” a căsătoriei și a culturii de naștere.
De asemenea, unele provincii acordă tinerilor căsătoriți o prelungire a concediului de căsătorie plătit.
China se luptă să inverseze tendinţa de scădere rapidă a creşterii populaţiei, în condiţiile în care mulţi tineri aleg să nu aibă copii din cauza unor factori precum costurile ridicate şi presiunea locului de muncă.
Populaţia Chinei este prognozată să înceapă să scadă în cincinalul 2021-2025, mai scrie Global Times, citându-l pe Yang Wenzhuang, şeful direcţiei pentru populaţie şi familie în cadrul Comisiei Naţionale de Sănătate.
Modificarea legislativă operată de China acum doi ani, pentru a le permite femeilor să aibă trei copii nu a fost de ajutor, multe femei spunând că aceasta vine prea târziu şi că ele nu beneficiază de suficientă securitate a locului de muncă şi egalitate de gen.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News