Cel mai nou studiu despre beneficiile mersului pe jos.
Un nou studiu a constatat că fiecare pas în plus peste 2.200 pe zi scade riscul de boli de inimă și de deces prematur.
Cercetătorii au descoperit că mersul pe jos până la 10.000 de pași pe zi reduce aceste riscuri.
Cel mai mic risc de deces prematur a fost înregistrat în rândul persoanelor care au făcut între 9.000 și 10.500 de pași pe zi.
Când a fost vorba de evitarea accidentului vascular cerebral și a atacului de cord, cele mai mici riscuri au fost la persoanele care fac în jur de 9.700 de pași pe zi.
Experții au constatat anterior că persoanele care petrec mult timp stând jos în timp ce sunt treze, cum ar fi atunci când se uită la televizor sau când lucrează la birou, sunt mai predispuse să sufere o moarte prematură și să dezvolte boli de inimă.
Nu a fost clar dacă mersul pe jos poate compensa efectele statului în cea mai mare parte a zilei - până acum.
Studiul, publicat în British Journal of Sports Medicine și condus de cercetători de la Universitatea din Sydney, a analizat datele de la 72.174 de persoane în vârstă de aproximativ 61 de ani din UK Biobank - date genetice, fizice și de sănătate colectate de la persoane din întreaga Marea Britanie.
Participanții au purtat un dispozitiv timp de șapte zile pentru a-și măsura nivelul de exerciții fizice.
După o urmărire de șapte ani, au fost înregistrate 1.633 de decese și 6.190 de evenimente cardiovasculare, cum ar fi atac de cord sau accident vascular cerebral.
Rezultatele au arătat că orice număr de pași zilnici mai mare de 2.200 a fost asociat cu o scădere a mortalității și a bolilor de inimă - chiar dacă restul zilei a fost petrecut în inactivitate - dar beneficiile au crescut cu cât mai mulți pași făceau oamenii.
În general, efectuarea a 9.000 până la 10.500 de pași pe zi pot reduce riscul de deces prematur cu 39% și riscul de atac de cord sau de accident vascular cerebral cu 21%.
În ambele cazuri, 50% din beneficii au fost obținute la un număr de pași între 4.000 și 4.500 de pași pe zi.
Un al doilea studiu, publicat în Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry, a constatat că până și un nivel scăzut de exerciții fizice poate contribui la reducerea riscului de accident vascular cerebral.
Acești cercetători, inclusiv de la Imperial College London NHS Healthcare Trust, au declarat: "Oamenii ar trebui să fie încurajați să fie activi din punct de vedere fizic chiar și la cele mai mici niveluri".
Julie Ward, asistentă medicală la British Heart Foundation, a declarat: "Încurajăm pe toată lumea să rămână activă pentru sănătatea inimii și a sistemului circulator prin efectuarea a 150 de minute de exerciții fizice moderate pe săptămână.
"Aceasta poate fi orice activitate care se potrivește stilului dvs. de viață, cum ar fi luarea unor pauze regulate de mers pe jos departe de ecranul computerului, mersul la sala de sport, participarea la clase de exerciții fizice sau chiar coborârea din autobuz cu o stație mai devreme pentru a face mai mulți pași", mai spune Ward, conform Sky News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News