Numărul real de cazuri de COVID-19. Nimeni nu se aștepta să fie atât de mare

Cercetătorii trag un semnal de alarmă și spun că adevăratul număr de infecții cu COVID-19 este probabil mult mai mare decât ceea ce se raportează.

Pe măsură ce sunt dezvoltate deja niște vaccinuri anti COVID-19, cercetătorii trag un semnal de alarmă și prezintă informații privitoare la adevăratul număr al celor infectați cu coronavirus. O nouă estimare, modelată de Statele Unite, Australia, Canada, Coreea de Sud și 11 țări din Europa, sugerează că cifrele oficiale nu surprind amploarea reală a virusului.

Rată de infectare de 6 ori mai mare

Comparând noile estimări cu cazurile oficiale confirmate, echipa a reușit să prezică „adevărata“ rată de infectare pentru fiecare țară. Conform rezultatelor acestora, la sfârșitul lunii august, rata de infectare a populației a fost, în medie, de șase ori mai mare decât cazurile raportate.

„Spre deosebire de infecțiile raportate pe baza testelor ARN, retransmiterea nu depinde de acoperirea sau eficacitatea regimurilor de testare, care pot fi foarte diferite”, scriu autorii studiului. „Pur și simplu, am analizat statistici cu privire la numărul de persoane care au murit din cauza COVID-19 într-o anumită țară și apoi am analizat în sens invers, pentru a vedea câte persoane ar fi trebuit să fie infectate pentru a ajunge la acel număr de decese”, au mai precizat aceștia.

În Coreea de Sud, numărul efectiv de infecții s-a dovedit a fi de 2,6 ori mai mare decât cifrele raportate, în timp ce în Italia, numărul real de cazuri a fost de 17,5 ori mai mare. „Am descoperit că infecțiile cu COVID-19 sunt mult mai mari decât cazurile confirmate în multe țări, iar acest lucru are implicații importante atât pentru control, cât și pentru probabilitatea infecției. Aceste descoperiri ridică întrebări serioase cu privire la modul în care ne confruntăm cu toate aspectele pandemiei coronavirusului, inclusiv morbiditatea continuă și impactul asupra sănătății pe tot parcursul vieții pentru persoanele care au fost infectate.”, spune economistul Quentin Grafton de la Universitatea Națională Australiană.

Totodată, majoritatea modelelor epidemiologice sunt de acord că infecțiile efective depășesc cu mult cazurile confirmate, dar numărul real a fost greu de estimat, cu atât mai mult la fiecare țară în parte, conform ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel