Un număr de 175 persoane erau cazate luni dimineaţă în taberele mobile amplasate pentru refugiaţii din Ucraina în Siret şi Rădăuţi, precum şi în sălile de sport şi de clasă amenajate cu aceeaşi destinaţie în Rădăuţi, Milişăuţi, Siret, Dumbrăveni şi Suceava, cu peste 80% mai puţin comparativ cu începutul săptămânii trecute.
Conform unui raport emis de către Prefectura Suceava alte 9.843 persoane au plecat spre alte locuri de cazare temporară sau continuă tranzitul spre alte destinaţii, relatează Agerpres.
Capacitatea totală de cazare a refugiaţilor este, în prezent, de 1.977 de locuri şi, de la debutul conflictului, prin taberele de cazare temporară au intrat, de la operaţionalizare, 10.018 persoane, la această dată fiind 1.802 locuri disponibile.
Traficul la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret înregistrează un trend descendent, dar continuă să intre în ţară câteva mii de refugiaţi pe zi.
Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava, Ilie Poroch Seriţan, a informat că, prin PTF Siret, în data de 13 martie, în intervalul orar 00,00 - 24,00, au intrat în ţară 4.842 persoane, comparativ cu 7.723 în urmă cu o săptămână, dintre care 4.181 cetăţeni ucraineni, faţă de 6.409.
"Toate instituţiile implicate în gestionarea acestei situaţii sunt în legătură permanentă şi desfăşoară activităţi în mod integrat, pentru ca cetăţenii care se refugiază din faţa războiului să treacă mai uşor prin aceste momente", precizează Prefectura Suceava.
234.369 de cetăţeni ucraineni au părăsit deja România, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.
Pe la frontiera cu Ucraina au intrat 10.601 cetăţeni ucraineni (în uşoară scădere cu 1,5%), iar pe la cea cu Republica Moldova 16.465 (scădere cu 3,5%).
Pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 87.666 de persoane, dintre care 25.506 cetăţeni ucraineni (scădere de 3,9%).
Cei 44 de ucrainieni au fost angajați de o companie din Bistrița. Pentru o perioadă bună de timp, nu vor mai avea grija de zilei de mâine, şi asta pentru că vor avea, de acum încolo, o sursă de venit care să le asigure un trai cât de cât decent.
Pliante cu informații pentru cetățenii ucraineni, privind condițiile de angajare în România, sunt împărțite și afișate în continuare în vămi, gări, autogări și alte puncte puternic tranzitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News