Numire premier. Chirieac: USR-PLUS va accepta! Preşedintele cred că este dezamăgit

Foto: Administrația Prezidențială
Foto: Administrația Prezidențială

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația actuală de pe scena politică privind formarea noului Guvern.

"USR PLUS va accepta"

Întrebat, la Antena 3, dacă Guvernul condus de Nicolae Ciucă va mai rămâne o vreme în funcţie, până va fi un premier desemnat şi votat în Parlament, analistul politic Bogdan Chirieac a spus: "Nu cred că va rămâne fiindcă, în acest moment, are loc întâlnirea Biroului permanent al PNL, cum se numeşte la dânşii, unde opinia mea este că domnul Ludovic Orban va fi desemnat premier de către PNL. Cred că USR va ceda. Dacă Ludovic Orban obţine funcţia de prim-ministru - şi văd că nu are niciun motiv să nu o obţină, cred că PNL va vota în favoarea sa acum -, cu siguranţă pentru funcţia de preşedinte al Camerei va fi domnul Dan Barna şi cred că USR PLUS va accepta lucrul acesta. Pierzător aici ar putea să fie domnul Dacian Cioloș care are un sprijin extern foarte important pentru funcţia de prim-ministru al României. UDMR nu se bagă".

"Preşedintele este foarte dezamăgit"

"Dacă se înțeleg PNL, USR-PLUS și UDMR, și vin cu o propunere, o voi accepta. Că este Orban, îl accept. Că este Cîțu, îl accept. Sau să fie altcineva... Nu știu pe cine negociază ei acolo, dar la urmă vor veni să propună ceva”, a spus Klaus Iohannis astăzi.

"Preşedintele cred că este în continuare foarte dezamăgit de faptul că PNL a pierdut alegerile. Vedeţi foarte bine că din Europa, din Germania au venit mesaje clare - sigur, pe partea socialiştilor care au spus: "A câştigat PSD. Socialiştii români au câştigat alegerile. Daţi-le lor mandat să facă Guvernul. Nu pot? Nu pot! Daţi, apoi, cui vreţi dumneavoastră".

Dacă PNL câştiga alegerile, președintele Iohannis nu era pus într-o astfel de situaţie. Dă rău în Europa ca, atunci când se câştigă alegerile de un partid, acel partid să nu fie chemat să încerce formarea Guvernului. Ah, că sunt tot felul de trompete, că îşi numără nu ştiu ce, că de fapt, că... Domnule, există o ierarhie, ca la olimpiadă. Ai câştigat locul întâi, ai luat aurul. Că ai luat cu o zecime de secundă mai mult decât locul  doi sau decât locul cinci, nu are relevanță", a spus analistul politic.

"Cred că este preocupat de acest aspect Klaus Iohannis. Am văzut că, în momentul în care nu se implică, el nu îşi asumă responsabilitatea ca şi cum ar fi fost guvernul său. Pentru mine ăsta e mesajul", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel