Nunta de la Monaco: Prinţul Albert şi Charlene Wittstock s-au căsătorit civil. Charlene a devenit principesă de Monaco - FOTO

Principele Albert al II-lea de Monaco şi logodnica sa, sud-africana Charlene Wittstock, s-au căsătorit civil vineri, începând cu ora 15.00 GMT (18.00, ora României), într-o ceremonie organizată în Sala tronului din Palatul princiar, la care au participat circa 80 de persoane.

Ceremonia de căsătorie civilă a durat circa 50 de minute, potrivit programului oficial postat pe site-ul dedicat nunţii principelui Albert al II-lea cu logodnica sa, Charlene Wittstoc, scrie

Slujba religioasă va fi transmisă pe ecrane uriaşe amplasate în tot oraşul, iar la eveniment va participa soprana americană Renee Fleming şi 4.300 de invitaţi.

Printre personalităţile care şi-au confirmat prezenţa se numără Karl Lagerfeld, Inès de la Fressange, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism Jean Todt, preşedintele CIO Jacques Rogge, regele Suediei, preşedintele libanez Michel Suleiman, preşedintele Irlandei Mary McAleese, dar şi principesa Margareta şi principele Radu ai României.

Totodată, preşedintele sud-african Jacob Zuma a transmis urările sale de fericire principelui Albert şi viitoarei sale soţii, el neputând fi prezent la eveniment pentru că participă la un Summit al Uniunii Africane care are loc în Guineea Ecuatorială. La eveniment, el va fi reprezentat de ministrul sud-african al Turismului, Marthinus van Schalkwyk.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy va fi şi el prezent, potrivit unor surse, însă nu a fost luată deocamdată nicio decizie în legătură cu prezenţa la eveniment a soţiei sale, care este însărcinată. Prinţul William al Marii Britanii şi soţia lui, Catherine, nu vor fi prezenţi, deoarece în acea perioadă se vor afla într-o vizită oficială în Canada.

Mirii vor traversa apoi oraşul, într-un automobil hibrid Lexus decapotabil, până la o capelă unde mireasa îşi va depune buchetul. Seara, dineul oficial va avea loc pe terasele din faţa cazinoului din Monaco şi va include preparate concepute de renumitul maestru bucătar Alain Ducasse, care va lucra alături de un alt maestru, Franck Cerutti. Legume special plantate pentru acest dineu în grădina principelui vor fi culese joi seară, pentru a fi apoi pregătite pentru cei circa 500 de invitaţi privilegiaţi. Potrivit unor surse, meniul - ţinut secret - va fi unul mediteranean, incluzând şi o supă de peşte. Dineul va fi urmat de un uriaş foc de artificii şi de un bal.

Eveniment cu un program minuţios alcătuit, nunta princiară va fi urmărită de jurnalişti din lumea întreagă (1.200 de cereri de acreditare fiind înregistrate). Totul pare să fie prevăzut dinainte, începând cu timbrul ales, care va purta efigia mirilor, şi până la alegerea parteneriatelor şi a mărcilor de lux invitate. În ceea ce priveşte rochia de mireasă, presa a vehiculat numele casei Armani, însă palatul monegasc a preferat să păstreze secretul asupra acestui subiect.

Principatul Monaco nu a mai cunoscut o astfel de stare de efervescenţă de la căsătoria părinţilor prinţului Albert al II-lea. Căsătoria prinţului, care până acum nu părea că doreşte să se însoare, este aşteptată cu nerăbdare de locuitorii din Monaco, foarte ataşaţi de ideea de continuitate a monarhiei din micuţul principat.

Totodată, căsătoria principelui Albert al II-lea cu Charlene Wittstock s-au desfăşurat pe fondul unor speculaţii privind un posibil copil secret al suveranului, care a circulat cu câteva zile înainte de căsătoria civilă a celor doi. Astfel, speculaţiile potrivit cărora mireasa ar fi încercat recent să plece cu un avion, de pe aeroportul din Nisa, continuau să circule joi. Atunci, Thierry Lacoste, avocatul lui Albert al II-lea, a dezminţit formal existenţa unui copil secret al principelui, care este deja tatăl natural a doi copii - o fată de 19 ani şi un băiat de 7 ani -, pe care i-a recunoscut oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel