Nunta fiului celui mai bogat om din Asia, miliardarul Ambani, s-a terminat - iată ce s-a întâmplat la nunta anului

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Cea mai așteptată nuntă a anului în India s-a încheiat duminică, după o sărbătoare de trei zile plină de vedete, la care a sosit chiar și prim-ministrul țării pentru a binecuvânta tânărul cuplu.

Moștenitorul miliardar Anant Ambani s-a căsătorit cu prietena sa de lungă durată, Radhika Merchant, la Mumbai, în cadrul unei ceremonii fastuoase la care au participat Kim și Khloé Kardashian, doi foști prim-miniștri britanici, legende ale sportului indian și unele dintre cele mai cunoscute fețe de la Bollywood. Nunta a fost urmată sâmbătă de o ceremonie de binecuvântare, în cadrul căreia prim-ministrul Narendra Modi a adresat urări de bine tânărului cuplu și familiilor lor.

Festivitățile de weekend s-au încheiat duminică cu o recepție extravagantă, sau "Mangal Utsav" (festivalul fericirii), în timp ce participanții au părăsit Mumbai.

Familia care deține cea mai mare corporație privată din India, Reliance Industries, nu a precupețit nicio cheltuială. Fondat de bunicul lui Anant, conglomeratul este condus acum de tatăl său, Mukesh, care valorează peste 122 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Cuplul a trecut prin mai multe schimbări de ținută pe parcursul celor trei zile de petrecere

Centrul de convenții Jio World, deținut de Ambani și cu o capacitate de 16 000 de locuri, care a găzduit evenimente de nuntă pe parcursul întregului weekend, a fost transformat într-o versiune în miniatură a orașului sfânt indian Varanasi, cu instalații florale și decoruri extravagante împodobite cu aur și argint.

Cuplul a trecut prin mai multe schimbări de ținută pe parcursul celor trei zile de petrecere, apărând într-o succesiune de piese complicate, făcute la comandă, care sărbătoresc patrimoniul și cultura țării.

Ansamblul de mireasă al lui Merchant a fost conceput de brandul indian Abu Jani Sandeep Khosla și a inclus zardozi de fildeș (un tip elaborat de broderie metalică) pe mătase și un voal de 5 metri. Ea a completat look-ul cu bijuterii pe care mătușile și sora sa le-au purtat la propriile nunți. Ulterior, a îmbrăcat un costum opulent roșu și auriu pentru "vidai", ceremonia în care miresele indiene își iau rămas bun în mod simbolic de la rudele lor înainte de a se alătura familiei mirelui.

Între timp, Ambani a ajuns pe covorul roșu într-un sherwani auriu asortat cu adidași. Pentru ceremonia de căsătorie, el a purtat un sherwani roșu personalizat de Sabyasachi Mukherjee, cu un colier verde mare drapat în jurul gâtului.

Pentru ceremonia de binecuvântare de sâmbătă, Merchant a purtat din nou o piesă personalizată de Abu Jani Sandeep Khosla, care a colaborat cu artistul contemporan și sculptorul Jayasri Burman pentru a crea o piesă unică brodată cu aur adevărat.

Îmbrăcămintea sărbătorește uniunea cuplului "prin imagini profund semnificative", a scris stilista lui Merchant, Rhea Kapoor, pe Instagram. "Figurile umane care reprezintă cuplul fericit radiază o aură celestă care onorează divinitatea din umanitatea lor. Fauna descrie predilecția lui Anant pentru animale, în special elefanți, care sunt considerați de bun augur și frumoși", a continuat aceasta să explice pe rețelele sociale.

Pentru recepția de duminică, invitații au interpretat codul vestimentar "Indian chic", amestecând moda indiană clasică cu stiluri contemporane. Merchant a purtat un corset metalic auriu din linia Alta Moda couture Dolce and Gabbana, împreună cu o fustă și o dupatta în aceeași nuanță ale designerului indian Anamika Khanna.

Luni de planificare

Nu se știe cu exactitate cât de mult au cheltuit soții Ambanis pe zilele de nuntă, care au inclus luni de zile de petreceri înainte de eveniment, deși estimările din industrie au plasat suma totală în sute de milioane de dolari. Persoane din interior au lucrat luni de zile pentru a da viață viziunii cuplului, colaborând cu familia pentru a pune la punct detaliile complexe, de la aranjamentele florale la decoruri.

Renumitul designer de nunți Preston Bailey, care a lucrat cu Serena Williams și LeBron James, a fost însărcinat să creeze instalații de artă florală imense pentru weekend.

Vorbind cu CNN prin e-mail înainte de ceremonia de vineri, Bailey a lăudat atenția la detalii a mamei lui Ambani, Nita. Nu a fost "nimic mai puțin decât un geniu pur și ea este cu adevărat concentrată pe aducerea vastului talent creativ al Indiei în lume prin aceste nunți", a spus el.

Inspirația pentru creațiile lui Bailey a venit din dragostea cuplului pentru animale și din sanctuarul pentru animale Vantara, deschis recent de Ambani în orașul Jamnagar din vestul Indiei. Creațiile sale sculpturale au inclus un afișaj uriaș de baloane cu aer cald și peste 60 de "animale florale", inclusiv girafe, doi tucani uriași, maimuțe cocoțate pe copaci în interiorul localului și un cal uriaș realizat din flori roșii și roz.

"Sunt în afaceri de peste 40 de ani ... (dar) nu am văzut niciodată ceva atât de complicat ca această nuntă și cred că va aduce un feedback pozitiv și o conștientizare a marii culturi creative a artiștilor din India", a declarat Bailey, care a lucrat și la nunțile celor doi frați mai mari ai lui Ambani, Akash și Isha.

Manish Malhotra, couturier indian de top și director de creație al nunții, a declarat anterior pentru CNN că "menținerea esenței Indiei" a fost "principiul său călăuzitor".

"Fiecare detaliu, de la decor și bucătărie până la vestimentație și ambianță; fiecare eveniment, de la vibrantul Sangeet (o seară tradițională de muzică și dans în care a cântat Justin Bieber) până la ceremonialul nunții și marea recepție, este conceput pentru a cufunda oaspeții într-o atmosferă de bucurie, dragoste și sărbătoare", a declarat el prin e-mail.

Opulența afișată și milioanele de oameni care trăiesc în sărăcie

Detaliile festivităților au dominat titlurile știrilor locale și au făcut furori pe rețelele de socializare, însă mulți indieni - cea mai populată națiune din lume, cu 1,4 miliarde de locuitori - au criticat opulența afișată într-o țară cu "un decalaj flagrant al bogăției" și în care milioane de oameni trăiesc în sărăcie.

"Rușine oamenilor care sărbătoresc inegalitatea veniturilor într-o țară în care avem nevoie de redistribuirea bogăției", a scris pe X (fosta Twitter) comedianta și criticul social media, Shamita Yadav, care postează pe rețelele sociale sub numele de The Ranting Gola.

"Suntem cu adevărat o țară săracă", a declarat Sushant Singh, Senior Fellow la Centre for Policy Research, pentru postul de presă indian The Wire. "Acest lucru este ceva complet inacceptabil. Dar adevărul este că jumătate din marile instituții media din India sunt deținute de domnul Ambani, deci este puțin probabil ca acestea să spună că ce au făcut este un lucru oribil", a continuat Singh.

Dincolo de costul financiar al nunții și al festivităților, există un alt cost, mai puțin vizibil: cel pentru planetă.

Potrivit lui Ashwin Malwade, co-fondator al Greenmyna, o firmă de consultanță pentru nunți durabile cu sediul în Mumbai, o nuntă indiană medie de 300 de persoane generează, de obicei, între 1,5 tone și 2 tone de deșeuri și aproximativ 30-40 de tone de emisii de carbon - înainte de a lua în considerare călătoriile invitaților. Sursele de emisii includ și energia utilizată de jocurile de lumini extravagante.

Un eveniment de o amploare atât de mare precum nunta Ambani-Merchant ar emite mult mai mult carbon decât chiar și cea mai mare și mai fastuoasă nuntă indiană, a adăugat el. Apoi, mai sunt și călătoriile, mai mulți participanți de profil înalt fiind fotografiați părăsind Mumbai prin terminalul de avioane private al Aeroportului Internațional Chhatrapati Shivaji.

Malwade a menționat, de asemenea, amprenta ecologică a petrecerii de dinaintea nunții organizate de familia Ambanis în Jamnagar, la care au participat personalități publice din întreaga lume, printre care Mark Zuckerberg, Ivanka Trump, Bill Gates și Karlie Kloss; croaziera de patru zile organizată pentru invitați în Marea Mediterană; și emisiile necesare pentru a aduce cu avionul cântăreți precum Rihanna și Justin Bieber, conform CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel