Nunţile "pe uscat", tot mai populare. Un nou trend promovează petrecerile fără alcool

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Un cuplu și-a povestit experiența de la nuntă, una fără... băutură.

Tot mai multe cupluri preferă să scoată alcoolul din meniul de la nuntă şi să meargă pe distracţie cu sucuri şi cocktail-uri naturale, notează ABC News. Posibilităţile sunt multe, mai ales că pe piaţă au apărut fel şi fel de sortimente de şampanie pentru adulţi fără alcool.

Un cuplu de americani a povestit pentru sursa citată cum a decurs petrecerea de nuntă la care nimeni nu a pus strop de alcool în gură. Kathlyn și John Bohatch au spus „Da” la o biserică din California de Nord în fața a 150 de prieteni și membri ai familiei, iar apoi au mers împreună cu invitaţii la salon. Cei doi au spus că nimeni nu a părut să aibă o problemă cu faptul că în meniu nu se regăseau şi băuturi alcoolice.  

Nunţile fără alcool, în tendinţe 

Nunta fără alcool mai este cunoscută şi ca "nuntă uscată" sau "nuntă pe uscat". Hashtag-ul „drywedding” (nuntă pe uscat) a cunoscut o creștere cu peste 3 milioane de vizualizări pe TikTok. Pe măsură ce tot mai multe cupluri optează pentru petrecerile de tip "sober" (fără alcool) , au apărut şi reacţii împărţite, în online, aşa cum era de aşteptat. Unii salută iniţiativa, alţii, dimpotrivă, consideră că e "o prostie." "O dată-n viaţă te bucuri de ziua nunţii şi nici măcar atunci să nu te simţi bine?" - e doar unul din miile de comentarii legate de nunţile cu apă, cafea şi suc.

Băuturile reprezintă, de obicei, aproximativ 25% din costul total al meniului, potrivit unui raport al site-ului specializat în nunți Zola. În 2023, se preconizează că aproape 4% dintre cupluri vor avea o nuntă fără alcool, relatează Zola. „Oaspeții trebuie să țină cont de faptul că nunta este într-adevăr despre căsătoria cuplului și așa au ales cei doi să sărbătorească ziua lor specială. Dorinţa lor trebuie respectată. Și asta poate implica sau nu alcool”, a declarat Emily Forrest, director de comunicații pentru Zola, pentru „GMA”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel