Nunțile și botezurile, impozitate de stat. Ce vor păți cei care nu merg la ANAF

Nunțile și botezurile, impozitate de stat. Ce vor păți cei care nu merg la ANAF / Foto: Pixabay
Nunțile și botezurile, impozitate de stat. Ce vor păți cei care nu merg la ANAF / Foto: Pixabay

Nunțile și botezurile ar putea fi impozitate.

Nunțile și botezurile ar putea fi impozitate de către stat. Potrivit unui proiect al Guvernului, darul de nuntă care nu va fi declarat la Agenția Națională de Administrare Fiscală ar putea fi impozitat cu 70%. Statul român încearcă de 15 ani să găsească o formulă pentru fiscalizarea nunților și botezurilor, însă până acum fără succes, relatează Antena 3 CNN.

"Statul nu vrea să renunțe la ideea impozitării banilor negri și vrea din nou să fiscalizeze sumele provenite din nunți și botezuri. Dacă în prezent legea 70 din 2015 prevede un plafon de 10 mii de lei de la care plătește impozit, acum statul vrea să reducă această sumă. Până la 31 decembrie 2024 suma va ajunge la 5.000 de lei, iar de la 1 ianuarie 2025 suma pentru care se va plăti impozit va porni de la 2.500 de lei.

"Impozit de 70% din suma pe care nu au declarat-o către stat"

Cei care nu vor declara sumele vor fi nevoiți să plătească impozit de 70% din suma pe care nu au declarat-o către stat. Ultima încercare de fiscalizare a banilor proveniți din nunți și botezuri a ANAF a avut loc în anul 2017, atunci când statul a solicitat mirilor să furnizeze informații despre numele societăților, firmelor și persoanelor fizice care au prestat diverse servicii. Vorbim despre servicii foto-video, dar și muzică de petrece pentru anumite evenimente private, pentru a fiscaliza banii proveniți din urma acestor evenimente", a explicat jurnalista Saviana Drăghici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel