Parchetul General a decis neînceperea urmăririi penale pentru Roberta Anastase şi secretarul institutiei Sever Voinescu, în cazul votului pe Legea pensiilor.
Este vorba de dosarul în care cei doi au fost cercetaţi pentru o posibilă fraudare a votului la Legea Pensiilor. Plângerea a fost depusă de reprezentanţii PSD şi PC din Cameră.
"Din analiza materialui administrat în cauză a rezultat că nu a fost comisă o faptă prevăzută de legea penală sub aspectul lipsei cvorumului de şedinţă, deoarece Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede procedura de urmat pe parcursul desfăşurării activităţii de legiferare, dar şi remediile situaţiilor în care parlamentarii contestă respectarea acestor proceduri.
În cauză, potrivit stenogramelor şedinţei a rezultat că a existat cvorum pentru votul legii sistemului unitar de pensii, acesta nu a fost contestat potrivit procedurilor parlamentare, ci confirmat prin respingerea propunerii de reluare a votului", se arată în comunicatul Parchetului.
În acelaşi context, s-a susţinut că Voinescu-Cotoi Sever, în calitate de secretar al Camerei Deputaţilor şi tot în scopul realizării cvorumului a anunţat că sunt prezenţi în sală mai mulţi deputaţi votanţi decât erau în realitate, astfel încât s-a produs un prejudiciu considerabil, prin efectele actului normativ adoptat cu încălcarea cvorumului legal şi prin perturbarea gravă a activităţii de legiferare a Camerei Deputaţilor.
Prin plângerile formulate s-a susţinut că, în virtutea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, sub pretextul defectării sistemului de vot electronic, a validat realizarea votului la Legea sistemului unitar de pensii, prin ridicarea mîinii. S-a arătat că, prin această modalitate, a mărit intenţionat numărul votanţilor cu scopul realizării cvorumului legal, necesar adoptării legii, deşi nu era întrunită majoritatea prevăzută de dispoziţiile art.67 din Constituţie pentru votul acestui act normativ.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News