De astăzi nu mai este nevoie să mergi la supermarket pentru a cumpăra Nutella. O poți prepara chiar acasă la tine.
Pasta de ciocolată a apărut după cel de-al Doilea Război Mondial. În 1946, proprietarul unei brutării din orașul italian Alba, Pietro Ferrero, a produs un lot de pastă de ciocolată sub formă de batoane învelite în folie.
Pentru a economisi din alimente și ciocolată scumpă, a folosit alune de pădure. În 1951, o versiune a produsului a apărut sub numele de Supercremă. Ulterior, 12 ani mai târziu, fiul lui Ferrero a schimbat rețeta și deja în 1964 a apărut pe rafturi în borcane de sticlă ciocolata Nutella.
Acum, pasta de ciocolată este vândută în 75 de țări ale lumii, iar, anual, sunt produse 179 de mii de tone de desert. În ciuda disponibilității produsului pe piață, mulți bucătari încearcă să reproducă gustul delicatesei referate în bucătăria proprie, folosind doar produse sănătoase, fără stabilizatori nocivi.
Puteți pregăti Nutella acasă nu doar cu alune, ci și cu orice alte nuci, important este să le măcinați bine.
Ingrediente:
1,5 pahar de nuci uscate,
1 pahar de zahăr,
1 pahar de lapte
2 linguri cacao,
2 linguri de unt.
Prăjiți nucile într-o tigaie uscată, pentru ca ciocolată să aibă o aromă plăcută. Măcinați nucile într-un blender.
Puneți toate ingredientele deodată într-o cratiță cu fund gros: nucile, zahărul, cacao, laptele și untul. Se amestecă bine și se pun pe aragaz, la foc mic.
Roșii pane la cuptor: se fac ușor și vă puteți bucura rapid de gustul lor grozav
Aduceți amestecul la fierbere, amestecând continuu. Gătiți aproximativ 10 minute. În acest timp, compoziția se va îngroșa. Dacă doriți ca Nutella de casă să fie mai groasă, fierbeți-o până la consistența dorită.
Omletă toscană pentru micul dejun: secretul sosului care îi dă un gust deosebit
Turnați crema răcită într-un borcan și păstrați-l la frigider. Nutella de casă cu nuci poate fi întinsă pe pâine prăjită, folosită ca umplutură pentru clătite, vafe, brioșe și cornuri. Poftă bună!
Oaspeții sunt la ușă sau vrei să-ți bucuri familia cu un produs delicios de patiserie, dar nu ai timp să prepari aluatul?
Desertul se face foarte repede și este mai puțin caloric decât o plăcintă, făcută cu aluat obișnuit.
Pentru a face o plăcintă veți avea nevoie de:
lipii (diametru 16 cm) — 4 bucăți,
smântână - 20 grame (1 lingură);
brânză 5% grăsime - 600 grame,
ouă - 2 bucăți,
zahăr - 80 grame (4 linguri);
praf de sare,
esență de vanilie 3-5 picături;
stafide - 50 grame;
nuci - 50 grame;
semințe de mac - 50 grame.
Pentru a pregăti ingredientele pentru umplutură, puneți stafidele în apă caldă și tăiați nucile cu un cuțit.
Se amestecă brânza, ouăle, zahărul, sarea și esența de vanilie și se amestecă până se obține o compoziție uniformă.
Împărțiți egal compoziția de brânză în trei boluri. Într-un bol adăugați nucile tocate, în altul - semințele de mac și în altul - stafidele. Amestecați bine compozițiile din cele trei boluri.
Luați o formă rotundă și puneți în ea folie de pergament. Ungeți pereții interiori ai formei cu ulei vegetal. Așezați prima lipie pe fundul formei și distribuiți uniform prima umplutură.
Acoperiți umplutura cu cea de-a doua lipie și întindeți deasupra a doua umplutură. Repetați procedura și cu cea de-a treia lipie. Acoperiți umplutura cu ultima foaie de lipie și ungeți-o cu smântână.
Coaceți tarta, timp de 30 de minute, într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade. Tarta își va păstra perfect forma, nu se va destramă și va arăta spectaculos când va fi tăiată. Poftă bună!
Tartă cremoasă de fructe este un desert estival, care are puține calorii și care poate fi mâncat și de cei care urmează o dietă sau nu vor să se îngrașe.
Pregătirea rapidă a acestui desert, aproximativ 35 de minute, și prospețimea fructelor vă satisface și cele mai rafinate gusturi. Pentru prepararea tartei ai nevoie de puține ingrediente.
Ingredientele pentru aproximativ 8 felii:
400 grame de ricotta ușoară,
3 ouă,
60 grame îndulcitor de ștevia sau 120 grame zahăr normal,
60 grame amidon de porumb,
1 plic de vanilie,
1 lingură de nucă de cocos pentru garnitură.
Puneți ricotta într-un castron și adăugați un plic de vanilie, care va conferi o aromă specială tartei. Se amestecă totul bine și apoi se adaugă toate celelalte ingrediente: în primul rând ștevia, apoi ouăle, apoi amidonul de porumb și un vârf de sare.
Clătite olandeze, un mic dejun delicios și rapid, care va fi îndrăgit de întreaga familie
Mixați bine până când compoziția este uniformă. Vă recomandăm să folosiți un mixer electric. Luați o tavă de copt și tapetați-o cu hârtie de pergament. Turnați apoi aluatul.
Deasupra adăugați fructele preferate, care trebuie să fie proaspete, cum ar fi piersici, căpșuni, banane, struguri, ananas. Fructele trebuie tăiate cuburi sau felii. Ulterior, tava se dă în cuptor și se coace la 160 de grade, timp de 30 de minute.
Înghețată cu apă, savuroasă și autentică. Nu vei simți nicio diferența de cea tradițională cu lapte
După ce tarta s-a copt, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească și se decorează cu zahăr pudră. De asemenea, o puteți decora cu nucă de cocos. Serviți tarta pe masă, iar succesul este garantat. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News