Mulți creștini mănâncă de Paște carne de miel, în diferite preparate. Medicul nutriționist Virgil Stroescu avertizează cu privire la pericolul care ne paște dacă mâncăm prea multă carne de miel, un pericol care poate fi chiar mortal.
Sărbătoarea pascală este, în primul rând, una religioasă, de aceea nu trebuie să ne gândim doar la mâncare și băutură și apoi să mai scăldăm totul în manele. Revenind la consumul de alimente, trebuie să fim foarte ponderați și să avem mare grijă la carnea de miel, care este extrem de bogată în acid uric și ne poate crea probleme, mai ales bolnavilor de gută, celor cu afecțiuni renale sau cardiace. Este și o carne foarte grasă, iar excesul duce la pancreatită acută, boală care are un procent letal de 50-70%. Adică poate fi chiar mortală, iar cine scapă poate avea probleme toată viața", ne avertizează cunoscutul nutriționist, potrivit România TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News