Răzvan Popescu și Ionuț Pănescu au pus bazele unei proiect ce urmăreşte să ajute oamenii, transformându-le viaţa într-un mod pozitiv. Deşi proiectul trăieşte online, acesta are un impact offline, în viaţa reală.
Mai exact, Răzvan şi Ionuţ au realizat o platformă, NutriStandard, ce conectează oamenii cu nutriționiști certificați, ajutându-i pe aceştia cu sfaturi și programe de alimentație personalizate.
Ideea i-a aparținut lui Răzvan. „Lucrul la acest proiect a început în urmă cu aproximativ un an şi jumătate. Ideea a venit din cercetarea pe care o fac pentru un doctorat în informatică medicală, mai exact domeniul serviciilor personalizate prin tehnologie. Asociatul meu, Ionuţ Pănescu, pe care îl cunosc de foarte multă vreme, a rezonat imediat cu ideea, deoarece, în acea perioadă, avea nevoie de o schimbare a stilului de viaţă pentru a trece peste anumite probleme medicale. Am început prin a ne documenta şi a urma cursuri profesionale în domeniul nutriţiei. Dezvoltarea platformei a durat puţin peste un an, dar este un proces continuu", a declarat Răzvan Popescu pentru DC News.
Platforma face posibilă o linie de comunicare directă între clienţi şi nutriţionişti. „Pot scrie mesaje către nutriţionist în timp real şi primi înapoi sfaturile şi susţinerea de care au nevoie. Clienţii pot introduce şi informaţii despre obiceiurile lor alimentare, chestionare despre starea lor, jurnal alimentar, câtă apă consumă, ce activitate fizică desfăşoară şi multe altele. Informaţii care sunt interpretate de către nutriţionişti pentru a putea oferi consultanţă, având un tablou complet, disponibil oricând online", a explicat Răzvan Popescu.
În ceea ce-i priveşte pe nutriţioniştii care fac parte din proiect, aceştia „sunt în primul rând certificaţi, sunt profesionişti ce se simt în largul lor în utilizarea tehnologiei şi, nu în ultimul rând, au referinţe verificabile de la clienţi şi experienţă anterioară", precizează Răvan Popescu.
Cei doi se află în plină campanie de crowdfunding, obiectivul fiind de a obţine feedback de la cât mai multe persoane şi de a îmbunătăţi platforma pe baza acestuia. Răzvan explică că obiectivul financiar vine pe locul doi, iar dezvoltarea aplicaţiei nu este condiţionată de acest obiectiv.
Piaţa din Marea Britanie este următorul pas important, fiind un obiectiv pe termen mediu. „Acolo ne confruntăm cu alte dificultăţi - piaţă foarte competitivă, costuri de promovare şi operare mari - dar şi cu beneficii pe care nu le regăsim aici - adopţie ridicată a serviciilor online, obişnuinţa plăţilor online, potenţial mare de atragere a investiţiilor", explică Răzvan. „Cea mai frumoasă parte a acestui proiect este că urmăreşte să ajute oameni în viaţa lor de zi cu zi şi este aplicabil oricui, indiferent de unde ne accesează platforma. Proiectul trăieşte online, dar are impact offline, în viaţa reală", concluzionează acesta.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News