„Nutriţie şi sănătate“, un proiect al CJ Prahova desfășurat la Mănăstirea Turnu

Foto: www.facebook.com/asociatia.diabetprahova
Foto: www.facebook.com/asociatia.diabetprahova

24 de elevi prahoveni, dintre care 11 instituţionalizaţi, s-au bucurat, în acest weekend, de informaţii extrem de utile privind alimentaţia sănătoasă.

Acţiunea s-a desfășurat la Mănăstirea Turnu şi face parte din proiectul „Nutriţie şi sănătate“, derulat de Asociaţia Diabeticilor din Prahova şi finanţat de Consiliul Judeţean Prahova, în baza Legii nr.350/2005.

La Turnu, informatiile despre nutritie au fost oferite copiilor de Protosinghel Pavel Mincă, doctor în științe medicale, medicină internă.

De ateliere similare vor beneficia, în total 150 de copii cu vârstă şcolară, de la unităţi de învăţământ din Ploieşti, Bărcăneşti, Brazi, Târgşoru Vechi (Mănăstirea Turnu). Totul se derulează într-o manieră interactivă, copiilor fiindu-le explicat, de către specialişti nutriţionişti, modul în care să citească şi să înţeleagă etichetele produselor alimentare, să-şi calculeze numărul carbohidraţilor consumaţi, să cunoască efectele alimentaţiei dezechilibrate pe termen mediu şi lung etc. La instituţiile de învăţământ unde există bucătării, în cadrul atelierelor, participanţii vor avea ocazia să înveţe să-şi şi gătească preparate gustoase şi sănătoase.

Demersul vine în contextual în care ne confruntăm cu creşterea gradului de obezitate, dar şi a altor boli de nutriţie, şi în rândul copiilor şi adolescenţilor. Suma nerambursabilă acordată de CJ Prahova pentru acest proiect este de 22500 lei.

Vă reamintim că în prima sesiune a finanţărilor în baza Legii nr.350/2005, privind activităţile nonprofit, 13 proiecte au primit fonduri, în valoare totală de 500.000.

CJ Prahova va organiza în această toamnă şi sesiunea a doua de finanţare!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel