Jumătate conține legume (50%), un sfert (25%) conține proteine (carne/ pește/ ou) și un sfert (25%) făinoase/amidon
Cum arată farfuria DE SLĂBIT?
Nutriționistul Mihaela Bilic a prezentat un exemplu de calcul pentru porțiile de carbohidrați / făinoase.
„Exemplu de calcul pentru porțiile de carbohidrați / făinoase
- humus cu crackers și legume = farfurie de îngrășat
- supă cremă de cartofi cu praz = farfurie ideală
- somon la grătar cu ciuperci și rucolla = farfurie de slăbit", a transmis Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
Cum arată farfuria IDEALĂ?
Jumătate conține legume (50%), un sfert (25%) conține proteine (carne/ pește/ ou) și un sfert (25%) făinoase/amidon
Cum arată farfuria DE SLĂBIT?
Făinoasele dispar cu desăvârșire. Ce se întâmplă dacă procentul de amidon depășește 25% din farfurie? Atunci aceea va fi o farfurie DE ÎNGRĂȘAT, potrivit nutriționistului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News