Nutriționist celebru: Lăsați merele și citricele în această perioadă și puneți accent pe banană!

Banană
Banană

Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică de ce trebuie să consumăm banane în această perioadă.

„O banană pe zi ține doctorul psihiatru departe de casă. Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică, banana este cea care are grijă de dispoziția și starea noastră de bine. Nu întâmplător bananele sunt cele mai consumate fructe exotice, în multe țări ele se gătesc/se prăjesc precum cartofii - tocmai pentru că sunt hrănitoare și pline de nutrienți valoroși.

Anul trecut, am mâncat pentru prima oară banane prăjite la Barcelona, am fost chiar în bucătărie să văd cum se pregătesc, tocmai pentru că nu-mi venea să cred cât de diferit este gustul lor atunci când sunt gătite. Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport/mișcare, au potasiu și magneziu pentru funcționarea optimă a sistemului nervos și a mușchilor. Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină. Iar serotonina este substanța de care depinde starea noastră de bine, liniștea și echilibrul psihic. Doar bananele și prunele conțin acest precursor natural de serotonină, așa că lăsați merele și citricele deoparte în această perioadă și puneți accent pe banană - nu strică niciodată un strop de bine în plus.

Și nu, nu îngrașă!! O banană are sub 100 calorii, iar faptul că este alcalină (nu acidă precum mărul și citricele) o face prietenoasă cu tubul digestiv și nu stimulează pofta de mânca", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel