Nutriționist: Dacă includeți nucile în alimentație, optați pentru cele nesărate. Care e motivul

Foto Pexels
Foto Pexels

Nucile reprezintă o sursă de grăsimi, „dar corpul nostru are nevoie de aceste grăsimi sănătoase”, precizează nutriționistul Patricia Rusu. 

„Ori de câte ori sugerez includerea nucilor în alimentație, multe dintre clientele mele îmi spun „dar sunt atât de bogate în grăsimi!”, la care spun da, într-adevăr, sunt o sursă de grăsimi, dar corpul nostru are nevoie de aceste grăsimi sănătoase.

Nucile pot fi o modalitate delicioasă de a adăuga aromă și textură în mâncare - personal nu cred că aș putea trăi fără nuci.

Studiile au descoperit că nucile, consumare cu moderație:

Au un efect neutru asupra greutății - pot chiar ajuta la scăderea în greutate și / sau la menținere.

Îmbunătățesc calitatea alimentației - sunt o sursă de fibre și acizi grași esențiali. Cercetările au arătat că consumul regulat de nuci este asociat cu îmbunătățirea sănătății inimii, contribuind la scăderea colesterolului LDL („rău”).

Rezistente la monotonie - nucile au un atribut similar pâinii și cerealelor. Le putem mânca zilnic și nu ne săturăm.

Cu toate acestea..⁣

Dacă aveți de gând să includeți nucile în alimentație, optați pentru cele nesărate. Ca națiune, consumăm mai multă sare decât este necesar, astfel aportul de sodiu ar trebui să fie moderat pentru a reduce riscul de hipertensiune.

Indiferent dacă împrăștiați unt de nuci pe pâine prăjită, adăugați în piureuri, mâncați o mână de nuci sau adăugați în terci - există atât de multe modalități de a include nucile în alimentație”, a scris, pe contul de Instagram, Patricia Rusu. 

Ce se întâmplă în corpul tău dacă obișnuiești să bei cafea imediat după ce te trezești, pe stomacul gol

Obișnuiești să bei cafea imediat după ce te trezești, pe stomacul gol? Iată ce spune nutriționistul Patricia Rusu.

„Ei bine, nu este cel mai bun lucru pe care l-ai putea face pentru tine și organismul tău. Nu aruncați cu pietre în mine, vă rog!”, și-a început astfel Patricia Rusu mesajul publicat pe contul de Facebook. 

„Din punct de vedere al medicinei chineze, cafeaua este fierbinte și usucă. Stomacul este plin de acid (cel care ajută la descompunerea măncârii), ceea ce înseamnă că mucoasa stomacului trebuie să se completeze în mod constant. Din cauza nevoii de reînnoire constantă împotriva mediului acid, stomacul preferă alimentele umede.

Turnarea unei substanțe care usucă și încălzește (cum ar fi cafeaua) în stomac în FIECARE DIMINEAȚĂ poate răni stomacul și poate duce la multe afecțiuni:

bufeuri
arsuri la stomac
sângerări ale gingiilor
dureri de stomac roase
respirație urât mirositoare
gură și gât uscat

Deci, dacă te confrunți cu aceste afecțiuni, încearcă pentru o săptămână să nu mai bei cafeaua pe stomacul gol.

Ce să faci în schimb?

Începe ziua cu APĂ! 

(...) Și nu, nu bea cafeaua imediat după ce ai băut apa, ci așteaptă până după micul dejun. Mănâncă fructe. Fă pași mici, dar care să te ajute să îți echilibrezi organismul, astfel încât să scapi de durerile de stomac sau să le eviți în viitor”, a precizat nutriționistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel