EXCLUSIV  Nutriționist, despre pește, carne și cartofi. Alimentele de care ”trebuie să uităm!” MARI GREȘELI făcute de români

Nutriționist, despre pește, carne și cartofi. Alimentele de care ”trebuie să uităm!” MARI GREȘELI făcute de români / Foto Pexels
Nutriționist, despre pește, carne și cartofi. Alimentele de care ”trebuie să uităm!” MARI GREȘELI făcute de români / Foto Pexels

Dr. Anca Hâncu, nutriționist, doctor în medicină, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News și DC Medical despre consumul de carne, pește și cartofi prăjiți, având mai multe recomandări importante. 

„Avem în România păstrăv, șalău, știucă. Avem pește. Avem fructele noastre românești. Și atunci alimentația va fi adaptată cu ce avem aici, adaptată corect. Carne de bună calitate, adică un cotlet de porc, carne de pui, carne de curcan. Mai cu atenție la mezeluri și la carnea roșie, vită, mușchi de porc. Cotletul de porc e carne albă. Peștele e carne albă”, a spus Anca Hâncu în cadrul interviului.

„Să înlocuim ceafa de porc poate cu un cotlet de porc slab, făcut la grătar, la cuptor. Să încercăm să evităm alimentele prăjite. Aduc calorii în plus. Ar trebui să uităm de alimentele prăjite. Cartofii tăiați subțire și puși la cuptor, în puțin ulei, cât să devină crocanți, reprezintă o masă sănătoasă. Dacă facem cartofi prăjiți în ulei, deja nu mai e același lucru”, a explicat Anca Hâncu. 

„Principiul diversității este important, să nu mâncăm același lucru”, a subliniat nutriționistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel