Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat care este porția corectă de halva.
„Când eram mai săraci, mâncam halva pe post de ciocolată. Si nu greșeam, la continut de calorii tot acolo eram, 550cal/100g. Ca si ciocolata, halvaua este în primul rând un produs gras (40% grăsime), însă în cazul ei nu e vorba de untul de cacao, ci de uleiul/semințele de floarea soarelui.
Semințe prăjite (minim 55%), măcinate mărunt-mărunt și "legate" apoi cu sirop de zahăr (33% ). Pentru că e un concentrat din semințe/oleaginoase, halvaua are si proteine vegetale (aprox.13%), foarte multe fibre (11%) și minerale. Care e porția corectă? Fiind un fel de super-food, extrem de concentrată în grăsime, zahăr și calorii, 30g ajung, adică o felie cât 3 degete.
Halvaua e un dulce aparte, un produs rudimentar, care ne amintește de gustul pământului, al semințelor arse de soare. Bunica o mânca cu pâine, ca să țină mai bine de foame într-o zi de post. Noi suntem mai simandicoși, o vrem aromată cu vanilie, rom sau colorată cu cacao", a transmis Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News