Nutriționistul Bilic: Ce e, de fapt, halvaua. Care e porția corectă

Bucătărie
Bucătărie

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat care este porția corectă de halva.

„Când eram mai săraci, mâncam halva pe post de ciocolată. Si nu greșeam, la continut de calorii tot acolo eram, 550cal/100g. Ca si ciocolata, halvaua este în primul rând un produs gras (40% grăsime), însă în cazul ei nu e vorba de untul de cacao, ci de uleiul/semințele de floarea soarelui.

Ce e de fapt halvaua?

Semințe prăjite (minim 55%), măcinate mărunt-mărunt și "legate" apoi cu sirop de zahăr (33% ). Pentru că e un concentrat din semințe/oleaginoase, halvaua are si proteine vegetale (aprox.13%), foarte multe fibre (11%) și minerale. Care e porția corectă? Fiind un fel de super-food, extrem de concentrată în grăsime, zahăr și calorii, 30g ajung, adică o felie cât 3 degete.

Halvaua e un dulce aparte, un produs rudimentar, care ne amintește de gustul pământului, al semințelor arse de soare. Bunica o mânca cu pâine, ca să țină mai bine de foame într-o zi de post. Noi suntem mai simandicoși, o vrem aromată cu vanilie, rom sau colorată cu cacao", a transmis Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel