Nutriționistul Bilic, despre humus. Secret la preparare: Folosiți pastă de susan în loc de ulei

„Faptul că mâncăm boabe de năut în loc de boabe de fasole nu e un lucru rău”, precizează nutriționistul Mihaela Bilic.

„Humus în variante multiple. N-aș vrea să credeți că mi-am schimbat religia de am căzut în mrejele bucătăriei libaneze, dar se pare că nu sunt singura "victimă". Industria alimentară spune că în România se vinde de 6-8 ori mai mult humus decât fasole bătută, iar în alte țări ale Europei humusul și salata de vinete au devenit aperitivele cel mai des comandate.

Faptul că mâncăm boabe de năut în loc de boabe de fasole nu e un lucru rău, important este să avem în meniu măcar de 2 ori/săpt leguminoase. Iar dacă de fasole ne-am plictisit sau ne pângem că balonează, năutul este o alternativă perfectă.

Fie că îl cumpărați gata preparat, sau îl faceți voi acasă, humusul este un produs sățios și hrănitor, bogat și în proteine vegetale și în carbohidrați- așa că ar fi bine să-l mâncați cu legume proaspete, nu cu pâine. Spre deosebire de fasole, poate fi ușor grețos, deci la preparare folosiți pastă de susan în loc de ulei și puneți zeamă de lămâie din belșug.

Pentru diversitate humusul se poate personaliza în funcție de preferințe: cu ardei copt, cu busuioc sau cu pătrunjel. Iar dacă vorbim de porție corectă, în 3-4 linguri (125g) aveți o gustare sub 150 cal și puteți completa meniul cu legume proaspete din belșug, că tot e anotimpul recoltei”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel