Nutriționistul Mihaela Bilic: Există bacterii care ne pot proteja de ulcer și gastrită!

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Nutriționistul Mihaela Bilic susține că există bacterii care ne pot proteja de ulcer și gastrită.

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat ce este Helicobacter pylori, infecția care afectează aproape jumătate din populația globului, dar și cum poate fi tratată.

"Există bacterii care ne pot proteja de ulcer și gastrită! Sănătatea noastră este rezultatul echilibrului dintre bacteriile bune și bacteriile rele. În organism se dă permanent o luptă între coloniile de bacterii benefice, care asigură imunitatea și agenții patogeni care provoacă boli. Microbiota intestinală este această armată tăcută care funcționează ca un scut de apărare, pe ea trebuie să o întărim, să o hrănim și să o protejăm!

Mihaela Bilic: Aproape jumătate din populația globului este infectată Helicobacter pylori

Cu siguranță ați auzit de Helicobacter pylori, o bacterie agresivă care atacă stomacul și produce ulcer gastric și duodenal. Aproape jumătate din populația globului este infectată, adică 4,4 miliarde de oameni sunt afectați. În Europa avem o prevalență de 20-60%, cu rate mai mari înEuropa de Est, iar România se află în fruntea clasamentului Condițiile de igienă precare, veniturile reduse și accesul limitat la apă curată sunt cauzele acestei infecții. Helicobacter se transmite de obicei prin contactul direct cu salivă, dar și prin consumul de apă sau alimente contaminate. De ce trebuie să detectăm și să tratăm această infecție? Ca să nu ajungem la ulcer, gastrită cronică sau cancer gastric! În cele mai multe cazuri nu există simptome, iar dacă apar sunt difuze și ușor de ignorat: disconfort abdominal, durere, greață, balonare, pierderea apetitului, arsuri de stomac.

Diagnosticul se face ușor, prin metode neinvazive: test de sânge pentru anticorpi, test de scaun pentru antigene sau test de respirație cu uree. Ați fost depistați pozitiv pentru Helicobacter pylori? Nu intrați în panică, există tratament eficient! Protocolul standard include o combinație de antibiotice pentru a eradica bacteria și inhibitori de pompă de protoni pentru a reduce aciditatea stomacului a ajuta la vindecarea ulcerației. În completare se adaugă probiotice, care ajută la refacerea o microbiotei intestinale distruse de antibiotic.

Ultima noutate în materie de tratament este folosirea tulpinii Bifidobacterium Longum pentru eradicarea infecției cu Helicobacter pylori. Această bacterie benefică are proprietăți probiotice ce ajută la reducerea inflamației, protejează mucoasa gastrică, blochează aderarea bacteriei la celulele stomacului și reduce efectele nocive ale Helicobacter. Există studii clinice care au demonstrat că utilizarea de probiotice cu Bifidobacterium longum în combinație cu antibiotice, crește rata de eradicare a infecției și reduce efectele secundare ale tratamentului", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel