Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre cele mai răspândite mituri alimentare.
„Cuvântul nociv este impropriu. Mâncarea, dacă este comestibilă, nu poate decât să fie bună de mâncat. (...) Una e să ne umplem stomacul cu ciorbă, alta e să îl umpli cu caşcaval. (...) Din ciorbă nu ai cum să creşti. E o chestiune de nuanţă. Ne plac cartofii prăjiţi cu şniţel. Un cartof întreg absoarbe uleiurile vegetale şi va avea de patru - cinci ori mai multe calorii atunci când devine prăjit. Uleiul e cea mai concentrată substanţă nutritivă. Este mai hrănitor, dar unor copii nu le face bine la siluetă. Produsul nu e toxic, doza face otrava. Orice lucru în exces sau prea des poate să aducă probleme. Dar de siluetă, nu de sănătate. Puţin probabil să ne îmbolnăvim de la cartofi prăjiţi sau șnițel”, a spus Mihaela Bilic, potrivit Digi24.
Postul Naşterii Mântuitorului sau Postul Crăciunului, aşa cum este cunoscut de către credincioşi, începe pe 15 noiembrie şi ţine până pe 24 decembrie.
Postul Crăciunului este mai uşor faţă de cel al Paştelui, având multe dezlegări la peşte.
Zilele cu dezlegare la pește în Postul Crăciunului:
duminică, 21 noiembrie
marți, 23 noiembrie
joi, 24 noiembrie
sâmbătă, 27 noiembrie
duminică, 28 noiembrie
marți, 30 noiembrie
sâmbătă, 4 decembrie
duminică, 5 decembrie
luni, 6 decembrie
marți, 7 decembrie
joi, 9 decembrie
sâmbătă, 11 decembrie
duminică, 12 decembrie
luni, 13 decembrie
sâmbătă, 18 decembrie
duminică, 19 decembrie
Dezlegarea la pește nu este pentru toți credincioșii, ci doar pentru cei care au ținut post. Părintele profesor George Istodor a spus, la DCNews, că dezlegarea la pește se referă doar la cei care s-au ostenit cu postul: „Eu fac mereu precizarea nu pentru credincioșii care vin mereu la biserică, ci pentru cei care vin rar: dezlegarea la pește este pentru oamenii care au ținut post. Dezlegarea la pește sau la anumite produse alimentare este exclusiv pentru cei care țin post, adică pentru cei care respectă rânduiala bisericii.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu