O salată delicioasă și sănătoasă poate deveni dăunătoare dacă folosești câteva ingrediente, care trebuie evitate.
Pentru ca să beneficiezi de vitaminele din salată, te sfătuim să eviți trei produse pe care nu trebuie să le adaugi absolut deloc în acest fel de mâncare.
Unii adaugă în salată maioneză, unii - mult ulei, iar alții - câte un pumn de nuci. Astfel de salate nu fac decât să îngreuneze digestia și nu veți obține niciun beneficiu de pe urma consumului lor.
Pentru a preveni transformarea salatei într-o adevărată bombă calorică, nu folosiți sosuri grase sau cașcaval tare, care conține multe calorii. Adesea, în acest fel de cașcaval se adaugă arome dăunătoare. Pentru a face salata sănătoasă, adăugați brânză feta sau brânză de oi.
De asemenea, salatele calde conțin în compoziție și preparate prăjite: file de pui, bacon, carne de porc. Prin urmare, nu veți obține niciun beneficiu de pe urma lor.
Toate sosurile pentru salate, inclusiv maioneza făcută în casă, nu fac decât să dăuneze organismului. Nu veți obține niciun beneficiu, iar caloriile din farfurie vor crește.
Înlocuiește laptele din omletă cu acest ingredient: va fi mai pufoasă și mai fragedă
Pentru un dressing sănătos pentru salată aveți nevoie de ulei de măsline, o lingură suc de lămâie și sare.
O salată grozavă de varză roșie, gata în doar câteva minute!
Pentru a obține o salată suculentă trebuie să zdrobiți varza cu mâinile, astfel încât să devină moale.
Ingrediente:
varză roșie - 260 grame,
porumb din conservă - 100 grame,
maioneză - 3 lingurii,
sare și piper - după gust,
mărar proaspăt - 5 grame.
Dacă folosiți maioneză slabă atunci salata este potrivită și pentru cei care sunt la dietă.
Pregătiți produsele necesare: varza roșie, porumbul conservat (scurgeți lichidul din conservă), maioneza, mărarul proaspăt, puțină sare și piper negru.
Varza roșie se curăță de frunzele exterioare și se toacă mărunt. Adăugați sare (0,5 linguriță) și pisați cu grijă varza cu sare cu mâinile, astfel încât să devină moale.
Ceapă murată pentru iarnă: un preparat excelent, simplu și accesibil
Adăugați în castronul cu varză conserva de porumb (100 grame), maioneză (3 linguri), piper negru măcinat și mărar proaspăt tocat mărunt (5 grame).
Se amestecă totul până la omogenizare și se servește imediat. Poftă bună!
Puteți prepara această rețetă zi de zi: nu este scumpă, dar este foarte gustoasă, sățioasă și rapidă. În mod ideal, va trebui să pregătiți și un sos simplu, cu care gustul ardeilor se va dezvălui 100%.
Ingrediente:
ardei grași (galbeni sau roșii) - 12 bucăți,
ulei - 30 ml (de floarea soarelui sau măsline),
sare - ½ linguriță.
unt - 10 grame.
Porumb delicios, copt în cuptor cu unt și usturoi: copiii îl vor adora
Pentru sos:
smântână - 300 grame,
mărar - 1 mănunchi,
usturoi - 2 căței,
ulei - 30 ml,
sare, piper, condimente - după gust.
Ardeii trebuie spălați, uscați, așezați într-o tavă de copt și străpunși cu o furculiță în mai multe locuri. Lăsați cozile ardeilor, deoarece nu este nevoie să-i curățăm. Se toarnă mult ulei și sare deasupra ardeilor.
Apoi dăți tava cu ardei în cuptorul preîncălzit și îi coaceți circa 45 de minute, la 200 de grade.
În timp ce ardeii se coc, pregătiți sosul: adăugați mărarul tocat fin, usturoiul pisat și uleiul în smântână. Nu uitați să puneți sare și piper după gust. Amestecați bine sosul.
Apoi, puneți ardeii pe o farfurie, ungeți-i cu unt și stropiți-i cu condimentele preferate după gust. Serviți ardeii cu sosul pregătit. Sunt delicioși. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu