Ministerul rus pentru Situații de Urgență a declarat că a fost alertat cu privire la dispariția aeronavei Antonov An-2, un biplan monomotor din epoca sovietică.
Potrivit Newsweek avionul în cauză transporta trei persoane și mărfuri. Avionul decolase din capitala republicii Yakutsk, situată la aproximativ 4.500 de mile est de Moscova, marți, la ora locală 6.30.
La bordul aeronavei, despre care agenția de presă Tass a raportat că aparținea unei organizații private, se aflau doi membri ai echipajului, un pasager și o tonă de marfă, au spus autoritățile.
Ministerul a spus că aeronava trebuia să aterizeze în districtul Kobyaysky din Yakutia ”dar nu a ajuns la ora stabilită și a dispărut de pe radar”.
Filiala regională a comisiei de investigație a Rusiei a declarat că o anchetă penală a fost lansată ”din cauza lipsei de informații” despre locația aeronavei.
Ancheta a fost declanșată în temeiul Articolului 263 din Codul Penal și va analiza dacă au fost încălcate regulile de siguranță a traficului aerian, a informat Interfax.
Între timp, serviciul de presă al companiei Polar Airlines din Yakutia a declarat pentru Interfax că unul dintre avioanele sale Antonov An-26 a decolat pentru a căuta aeronava dispărută. În căutare este implicat și un elicopter Mi-8.
Ministerul pentru Situații de Urgență a declarat că operațiunea de căutare a fost ”complicată de vizibilitatea slabă” cauzată de ceață și nori. ”Comisia interdepartamentală de aviație și-a început activitatea încercând să stabilească cauzele incidentului aerian”.
În iulie 2021, resturi de la un An-26 care transporta 28 de persoane au fost găsite după ce acesta a dispărut de pe radar în timp ce zbura deasupra peninsulei Kamchatka. Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia a declarat că condițiile meteorologice erau dificile la momentul prăbușirii avionului.
În aceeași lună, un Antonov An-28 aparținând companiei aeriene regionale Siberian Light Aviation a dispărut într-un zbor din orașul Kedrovy către orașul siberian Tomsk. Cu toate acestea, niciunul dintre pasageri nu a fost rănit după ce pilotul a făcut o aterizare de urgență.
Citește și...
Opt persoane și-au pierdut viața în seara zilei de 2 martie 2022, eveniment care nu doar completează lunga listă de tragedii, dar va rămâne în istoria dureroasă tocmai prin derularea imediată, ceea ce ne face să vorbim despre o dublă catastrofă aviatică.
”Zbor lin, bravi aviatori!”
Astăzi, exercițiul aerian de la Mihail Kogalniceanu și Fetești a fost anulat. ”Ca urmare a celor două catastrofe aeriene ce au avut loc în seara zilei de miercuri, 2 martie, activitatea prevăzută a se desfășura joi, 3 martie, în bazele militare de la Mihail Kogălniceanu și Fetești, constând în exercițiul demonstrativ privind modul de executare în comun a unei misiuni de Poliție Aeriană Întărită, a fost anulată” este anunțul după dubla catastrofă ce a curmat opt vieți. La exercițiu urmau să participe forțe germane, italiene și române.
”Este o tragedie care a frânt inimile tuturor celor din categoriile de forţe şi suntem alături de familiile îndurerate.” transmite mesajul publicat de Forțele Aeriene Române. ”Zbor lin, bravi aviatori! Nu vă vom uita niciodată!” conchide mesajul.
Dublă catastrofă
Miercuri seară, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, la ora 20:00. Aeronava decolase la ora 19:50, de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. La ora 20:03, a dispărut de pe radar.
Citește întreaga știre AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci