O aeronavă SPARTAN s-a întors la Bucureşti, după ce a evacuat din Libia 24 de români şi 7 străini

libia
libia

O aeronava militară de transport C-27 J SPARTAN, având la bord 31 de persoane, din care 24 de cetăţeni români şi 7 cetăţeni din alte state ale Uniunii Europene, a aterizat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă la Bucureşti.

MapN a anunţat, vineri seară, că aeronava a decolat, la ora 20.45, de pe Aeroportul din Tripoli (Libia) către Aeroportul La Valletta din Malta, unde a făcut o escală de realimentare, îndreptându-se apoi spre Bucureşti, unde a aterizat în jurul orei 02.00, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, informează Mediafax.

Aeronava C-130 HERCULES, aflată în a doua misiune, rămâne în aşteptare în Malta, pe o durată nedeterminată, pentru a putea acţiona de urgenţă, potrivit necesarului de zboruri stabilit de MapN şi MAE.

Ministerul Apărării a precizat că misiunea care se desfăşoară în aceste zile de Forţele Aeriene ale Armatei României este prima operaţiune de evacuare aeriană a unor cetăţeni aflaţi în pericol într-o ţară străină, după cel de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit MapN, ministrul Apărării naţionale, Gabriel Oprea, urmăreşte cu atenţie situaţia şi a ordonat celulei de criză din minister să ia toate măsurile necesare astfel încât să poată fi evacuaţi în siguranţă toţi cetăţenii români care solicită acest lucru autorităţilor competente.

Ca urmare a activării la nivelul UE a mecanismului de monitorizare şi informare pentru protecţie civilă, cu scopul sprijinirii cetăţenilor europeni din Libia, în spirit de solidaritate şi întrajutorare cu ţările Uniunii Europene, ministrul Gabriel Oprea a aprobat ca la bordul aeronavelor militare române să aibă acces, alături de cetăţenii români, şi cetăţeni ai altor state, a precizat MApN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel