O afecțiune misterioasă la copii a apărut în UK și s-a extins în Europa și-n SUA. Boala hepatică a ucis un copil, iar 17 au avut nevoie de transplant de ficat

foto ilustrativ Pexels
foto ilustrativ Pexels

Un nou focar de boală care afectează copiii a apărut în Europa, iar acum și-n SUA. 

Publicitate

Boala hepatică afectează copiii din Europa și din Statele Unite ale Americii. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că a fost raportat cel puţin un deces. 

OMS a precizat că a primit până în prezent rapoarte privind cel puţin 169 de cazuri de ”hepatită acută de origine necunoscută” dintr-o serie de ţări. Cazurile au fost raportate la copii cu vârste cuprinse între o lună şi 16 ani, iar 17 dintre cei care s-au îmbolnăvit au avut nevoie de transplanturi de ficat. OMS nu a precizat în ce ţară a avut loc decesul, conform Mediafax. 

Primele cazuri au fost înregistrate în Marea Britanie, unde s-au îmbolnăvit 114 copii.

”Nu este clar încă dacă a existat o creştere a numărului de cazuri de hepatită sau o creştere a gradului de conştientizare a cazurilor de hepatită care apar în ritmul aşteptat, dar care nu sunt detectate”, a precizat OMS într-un comunicat.

Experţii spun că este posibil ca aceste cazuri să fie legate de un virus asociat în mod obişnuit cu răcelile, dar cercetările sunt în curs de desfăşurare.

”În timp ce adenovirusul este o ipoteză posibilă, investigaţiile sunt în curs de desfăşurare pentru agentul cauzal”, a declarat OMS, precizând că virusul a fost detectat în cel puţin 74 dintre cazuri. Cel puţin 20 dintre copii au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus.

OMS a precizat că ţările afectate îşi intensifică supravegherea cazurilor de hepatită la copii.

Simptome

Mulți pacienți au raportat simptome gastrointestinale, cum ar fi dureri abdominale, diaree și vărsături ”precedate de prezentare cu hepatită acută severă”, precum și niveluri crescute de enzime hepatice. Virusurile obișnuite care provoacă hepatită virală acută - cum ar fi virusurile hepatitei A, B, C, D și E - nu au fost detectate în niciunul dintre aceste cazuri, potrivit OMS.

Joi, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA a emis o alertă de sănătate cu privire la investigațiile recomandate în cazurile acute de hepatită cu cauze necunoscute. CDC a recomandat testarea pentru adenovirus la copiii cu hepatită atunci când cauza este necunoscută, adăugând că testarea sângelui cu totul - nu doar a plasmei sanguine - poate da rezultate mai bune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel