O agenție de marketing oferă utilizatorilor de TikTok 1.000 de dolari pentru a sta timp de 10 ore consecutiv pe platforma socială.
Ubiquitous, o companie care ajută mărcile să se dezvolte prin campanii de marketing pe rețelele sociale, a lansat candidaturi pentru „TikTok Watching Job 2.0”.
Trei dintre candidații selectați vor primi 100 de dolari pe oră pentru a da scroll pe TikTok timp de 10 ore consecutiv, pentru a-i ajuta să descopere „noile tendințe”, potrivit Business Insider.
Aplicația le cere candidaților să se aboneze la canalul de YouTube al agenției Ubiquitous, să completeze un formular cu o explicație de 50-100 de cuvinte despre motivul pentru care ar trebui să obțină postul și, opțional, să scrie și pe Twitter de ce cred ei că merită acest post. Cei care postează și pe Twitter vor avea prioritate pentru a ocupa postul.
Toți solicitanții trebuie să aibă peste 18 ani și să fie familiarizați cu platforma. Termenul limită pentru a aplica este 31 mai 2023.
În octombrie 2022, Ubiquitous a oferit un job similar, în care câștigătorii puteau obține 50 de dolari pe oră dacă petreceau 12 ore pe TikTok, plus mai multe carduri cadou, potrivit New York Post.
TikTok a crescut rapid în ultimii ani, dublându-și baza de utilizatori la nivel mondial de la 291,4 milioane la 655,9 milioane între 2019 și 2021. Insider Intelligence estimează că va ajunge la un miliard de utilizatori până în 2025.
VEZI ȘI: Primul stat din SUA care a interzis total aplicația Tik Tok. Amenzi de 10 mii de USD pe zi
Statul Montana din SUA a devenit primul stat care interzice total aplicația de partajare video, Tik Tok, pe dispozitivele personale.
Prin noua lege impusă de statul Montana, magazinelor de aplicații li se interzice să pună la dispoziția utilizatorilor spre descărcare aplicația chineză TikTok, însă nu îi împiedică pe cei care o au deja instalată să o folosească, astfel Statul Montana devenind primul stat din lume care interzice în totalitate utilizarea platformei de socializare chineză, potrivit Sky News.
Altfel spus, noua lege interzice descărcările de TikTok în stat, iar cei care nu o vor respecta vor fi pasibili de o amendă în valoare de 10.000 USD. Amenda va fi calculată pentru fiecare zi în care magazinul de aplicații oferă posibilitatea utilizatorilor de a descărca aplicația Tik Tok. Sancțiunile nu s-ar aplica utilizatorilor.
Legea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024 și se așteaptă să fie contestată legal.
Brooke Oberwetter, un purtător de cuvânt al TikTok, a susținut că legea încalcă Drepturile Omului din Primul Amendament și este ilegală.
Aplicația TikTok, care este deținută de compania chineză de tehnologie ByteDance, a fost supusă unei analize intense din cauza temerilor că ar putea transmite datele utilizatorilor către Guvernul chinez sau ar putea promova propaganda și dezinformarea pro-Beijing pe platformă.
În martie, directorul executiv al TikTok a încercat să asigure Congresul SUA că compania-mamă a aplicației nu este ”un agent” al Beijingului și nu prezintă niciun risc pentru securitatea națională.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu