O albaiuliancă a cucerit inimi la New York

Pe data de 17 noiembrie 2017 a avut loc la Institutul Cultural Român din New York a treia ediție al unui eveniment devenit tradițional: Seară Inter-Art la New York.  

Publicitate

Cu această ocazie a fost vernisată expoziția „Oameni și noi" semnată de tânăra artistă Anca Sas din Alba Iulia. Curatorul expoziției a fost Ștefan Balog, președintele Fundației Inter-Art Aiud.

Evenimentul a continuat cu un moment literar, prezentare de cărți și albume publicate sub îngrijirea Fundației Inter-Art şi a Centrului Cultural Liviu Rebreanu din Aiud.

-"Aiud in black and white/ Aiudul în alb şi negru", seen by/ văzut de Robert Lixandru, Stefan Balog,Andrei Bakó, Ioan Hădărig, (Revista Aiudul literar,2016)
-Anca Sas "Momentom", (Editura Altip Alba Iulia, 2017)
-Stefan Balog "Încă o zi fără dimineață", (Editura Altip Alba Iulia, 2017)
-Elena Cristea "Jocul cuvintelor", (Editura Altip Alba Iulia, 2017)
-Monica Maria Mărginean "Poeme atipice" (Editura Altip Alba Iulia, 2017)
-Albumul Taberei Interetnice de Artă Contemporană Aiud-2016
-Album Taberei Internaționale de grafică Sebeș-2017

„Evenimentul a fost o reușită. Au participat Cătălin Radu Dancu -consulul general al României la New York, Mircea Suciu - director adjunct ICRNY, membri ai corpului diplomatic român și iubitori de artă. Au fost prezenți artiștii: Alexandra Popescu York, Catherine Chretien, Paul Cambell. Invitat special a fost Patricia Goodrich, artist plastic și poet american."

„Expoziția semnată Anca Sas reprezintă un eveniment deosebit prin care Fundația Inter-Art continuă colaborarea cu Institutul Cultural Român din New York, un parteneriat de excepție care sub genericul „Seară Inter-Art la New York" marchează cu această ocazie cea de-a treia ediție.

Având ca scop principal promovarea artei contemporane din România în context universal Fundația Inter-Art pune un accent deosebit pe tinerele valori care reprezintă zestrea culturală a viitorului, continuitatea esențială prin care ne definim în spațiul geografic românesc. Prin toate expozițiile importante de artă românească pe care le-am realizat până în prezent în diferite locuri ale lumii am demonstrat clar calitatea artiștilor plastici contemporani care se așază perfect pe scara valorică internațională.

(w670)

„Oameni și noi" este o expoziție inedită, creată special pentru această sărbătoare a culturii, o nouă seară în care Fundația Inter-Art cucerește New Yorkul. Este o poveste despre Om în general, despre condiția umană așa cum o percepe Anca Sas. Tânăra artistă surprinde din nou printr-o gândire matură, originală care conturează o filozofie personală, percepția uneori sensibilă, alteori dură al unui univers personal care fascinează prin originalitatea expresiei." Spune aiudeanul Stefan Balog, curatorul expoziției

„Anca Sas e un tânăr artist plastic român aflat în căutarea unei dimensiuni de exprimare care să îl definească, în căutarea unui demers menit să creeze un spațiu interior personalizat.

Expoziția „Oamenii și Noi", organizată la Institutul Cultural Român din New York, face parte dintr-un itinerar pe care artistul plastic l-a realizat cu succes prin expoziții inedite și unitare, prin expoziții care rămân în conștiința artistică a privitorului. Remarcăm în această expoziție o anume dinamică interioară a desenului suprapus peste o cromatică incitantă. Tehnica mixtă folosită în aceste lucrări accentuează ca o interfață un dialog între privitor și personajul interior, un dialog pe care artista îl așază ca un ritual în ansamblul expoziției.

O expoziție metaforă în care putem reciti, prin ochii tânărului artist, un jurnal interior construit ca un centru și ca o periferie a definirii relației dintre oameni și noi. Un jurnal uneori scrijelit trist și dramatic prin ochii unui tânăr. Un jurnal al relației de dincolo de oameni, de dincolo de noi.

Anca Sas e o tânără care se caută artistic în timpul contemporan. Și pentru această căutare propune o expoziție dinamică cu un demers metaforic inedit." consideră Ioan Hădărig, director artistic Inter-Art.

Organizatorii evenimentului au fost: Institutul Cultural Român din New York, Fundația "Inter-Art" Aiud și Centrul Cultural "Liviu Rebreanu" Aiud. Prin acest nou eveniment Aiudul arată că rămâne unul dintre cele mai efervescente centre culturale ale Transilvaniei, organizând frecvent evenimente atât pe malul drept al Mureșului, cât și în afara țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel