O americancă a fost arestată de FSB pentru înaltă trădare. „Partizana” furniza informații clasificate și armament Ucrainei

Pexels.com
Pexels.com

 O femeie din California a fost arestată sub suspiciunea de trădare, în Rusia

O rezidentă din Los Angeles, cu cetățenie rusă și americană, a fost arestată în Rusia sub suspiciunea de trădare, conform informațiilor furnizate de media de stat rusești marți.

Femeia, în vârstă de 33 de ani, căreia nu i s-a dezvăluit numele, a fost arestată la Ecaterinburg de către Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, sub suspiciunea de a furniza Ucrainei "asistență financiară", conform informațiilor comunicate agenției de știri Tass din Rusia.


Acuzația de înaltă trădare în Rusia atrage o pedeapsă cu închisoarea între 12 și 20 de ani. Definiția trădării include spionajul, dezvăluirea de secrete de stat către un stat sau organizație străină și furnizarea de asistență financiară, logistică, consultanță sau alt tip de sprijin, în cazul în care activitățile sunt îndreptate împotriva securității Rusiei, notează NewsWeek.

"Serviciul Federal de Securitate din Ekaterinburg a reprimat activitățile ilegale ale unei rezidente de 33 de ani din Los Angeles, care deține cetățenia dublă a Rusiei și a Statelor Unite, și care a fost implicată în furnizarea de asistență financiară unui stat străin în activități îndreptate împotriva securității țării noastre", a declarat FSB.

Conform serviciului de informații rusești, "începând cu februarie 2022, ea a strâns activ bani în interesul unei organizații ucrainene, care au fost ulterior utilizați pentru achiziționarea de echipamente medicale tactice, echipamente, arme și muniții pentru Forțele Armate ale Ucrainei".

FSB a acuzat, de asemenea, femeia că a participat repetat la manifestații în sprijinul Ucrainei în timp ce se afla în Statele Unite.

Președintele rus Vladimir Putin a declanșat invazia sa la scară largă asupra Ucrainei în februarie 2022.

Perspective


Mai mulți cetățeni americani sunt actualmente reținuți în Rusia, printre care jurnalistul Wall Street Journal Evan Gershkovich și fostul navigator și oficial de securitate informatică Paul Whelan.

"Rusia a trimis în închisoare încă un american", a scris Max Seddon, șeful biroului de la Moscova al Financial Times, într-o postare pe platforma X, anterior cunoscută sub numele de Twitter.

"FSB a declarat că a acuzat această cetățeană cu dublă cetățenie ruso-americană, de 33 de ani, de trădare pentru organizarea de colecte de fonduri pentru armata ucraineană. Ea a fost arestată la Ecaterinburg - același oraș în care FSB l-a arestat pe Evan Gershkovich anul trecut", a adăugat Seddon.

Ce urmează?


Agențiile de știri de stat ale Rusiei au publicat un videoclip care arată momentul în care ofițerii FSB au arestat femeia pentru a o duce în custodie.

În înregistrare, femeia de 33 de ani, încătușată, purta un halat alb cu un batic alb tras peste ochi.

Acum se află într-un centru de detenție înainte de proces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel