O așezare colonială misterioasă a fost găsită în pădurea amazoniană

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Arheologii din proiectul Amazônia Revelada au descoperit o așezare colonială pierdută, datând din secolul al XVIII-lea.

Într-o declarație de presă emisă la Muzeul Amazon din Manaus, Eduardo Neves, directorul Muzeului de Arheologie și Etnografie de la Universitatea din São Paulo, a anunțat descoperirea unei așezări coloniale care apare pe hărțile contemporane din secolul al XVIII-lea, scrie Heritage Daily.

Descoperirea a fost făcută folosind LiDAR (Light Detection and Ranging), o metodă de teledetecție care folosește lumina sub forma unui laser pulsat pentru a măsura distanțe (distanțe variabile) până la Pământ. Diferențele dintre timpii de întoarcere și lungimile de undă ale laserului pot fi utilizate pentru a compila o hartă digitală 3-D a peisajului ascuns.

Măsurătoarea LiDAR a dezvăluit urme ale unui sistem stradal, despre care Neves a explicat publicației braziliene de știri Metrópoles, a fost uitat după ce locuitorii au abandonat așezarea după 300 de ani de dominație colonială portugheză.

Așezarea făcea parte din regiunea colonială portugheză Amazon, care a constituit o provincie separată a Americii portugheze, care a durat de la începutul secolului al XVII-lea până la începutul secolului al XIX-lea, când Brazilia a devenit o națiune independentă.

Neves a mai anunțat încă două descoperiri în declarația sa de presă. Prima este o structură de piatră în statul Rondônia, unde există structuri geometrice la sol, cum ar fi forme pătrate și circulare, și caracteristici liniare care par a fi drumuri. Al doilea, tot în Rondônia, este o trăsătură de formă reticulata, pe care arheologii plănuiesc să o exploreze în continuare.

„Încă nu știm exact ce sunt. Ar putea fi zone de cultivare sau poate zone de locuire, dar va trebui să ne întoarcem pe câmp pentru a săpă și a înțelege mai bine sensul lor. Aceste formațiuni sunt cunoscute în alte locuri, precum Bolivia, dar este prima dată când le vedem pe partea braziliană”, a spus Neves.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel