O aventură cu gust de vacanță: O vară cu Isidor, de Veronica D. Niculescu, la Polirom

O fetiță de 13 ani din București se hotărăște să-l salveze pe condorul Isidor, cel mai bătrîn locatar de la Zoo Băneasa, după ce vede la televizor știrea despre moartea cimpanzeului, veteranul de pînă atunci al grădinii.

O fetiță de 13 ani din București se hotărăște să-l salveze pe condorul Isidor, cel mai bătrîn locatar de la Zoo Băneasa, după ce vede la televizor știrea despre moartea cimpanzeului, veteranul de pînă atunci al grădinii. Dar ce te faci cînd reușești să eliberezi o pasăre care nu mai știe să zboare? Fetița aduce condorul acasă, unde îl ascunde o vreme, și descoperă lucruri fascinante despre el. Apoi cei doi fug împreună la Sinaia. La munte, în locul care seamănă cu casa de demult a condorului, ea speră să-l învețe să zboare din nou și să-l elibereze cu adevărat, în timp ce legătura dintre ei devine tot mai puternică.

Mai multe, în volumul O vară cu Isidor de Veronica D. Niculescu, cel mai recent titlu apărut în colecția „Junior” a Editurii Polirom, disponibil din această săptămînă în librării și pe www.polirom.ro.

(w670)

Ediţie ilustrată, disponibilă și în format digital

Veronica D. Niculescu este scriitor și traducător. A publicat trei volume de proză scurtă: Adeb, Orchestra portocalie şi Roşu, roşu, catifea; cărțile-pereche Simfonia animalieră și Hibernalia; Basmul Prințesei Repede-Repede și Cad castane din castani (în colaborare cu Emil Brumaru); și romanul Spre văi de jad și sălbăție. A tradus peste treizeci de volume din limba engleză, din opera lui Vladimir Nabokov, Samuel Beckett, Don DeLillo, Siri Hustvedt, Eowyn Ivey, Lydia Davis, Tracy Chevalier. Locuiește în București împreună cu soțul ei, o mulțime de flori adevărate și cîteva animale imaginare. 

Editura Polirom a lansat la finele anului 2016 colecția „Junior”, un proiect editorial ce se adresează juniorilor de toate vîrstele. Aceștia vor găsi aici cărți de aventuri, romane fantasy, cărți ilustrate, semnate de nume mari ale literaturii universale actuale. Elif Shafak, Sophie Kinsella sau Ian McEwan sînt autori deja îndrăgiți de publicul românesc, public care are acum ocazia să-i cunoască și în ipostaza de autori de literatură young adult sau pentru copii. Colecția se adresează unui public tînăr foarte variat, de la elevii de școală primară și pînă la tinerii de orice vîrstă.

Coordonată de Bogdan-Alexandru Stănescu, colecția „Junior” a debutat cu volumele: În căutarea lui Audrey, de Sophie Kinsella, o poveste despre iubire şi încredere la vîrsta adolescenţei; Casa Heap. Primul volum al Trilogiei Iremonger. Cu ilustraţiile autorului, de  Edward Carey, ajuns pe lista celor mai bune titluri ale anului 2014 a prestigioasei publicaţii The New York Times Book Review; Viaţa secretă a albinelor, de Sue Monk Kidd, povestea unei tinere orfane care descoperă că dragostea poate fi găsită în cele mai neaşteptate locuri, carte vîndută în peste paisprezece milioane de exemplare, tradusă în treizeci şi şase de limbi și care s-a aflat peste o sută de săptămîni pe lista de bestselleruri a New York Times; Fetiţa căreia nu-i plăcea numele său, de Elif Shafak, cu ilustraţii de Zafer Okur, povestea unei fetițe cu un nume tare ciudat: Mușcată Curgătoare.

„Junior” a continuat cu: Momo, de Michael Ende, un basm‑roman, cu ilustraţiile autorului; Copacul Minciunilor de Frances Hardinge, un roman ce are în centru o fetiţă curajoasă şi inteligentă de 14 ani, aflată pe urmele unui misterios Copac al minciunilor, în încercarea de a dezlega circumstanţele stranii în care a murit tatăl său; Un dar de la motanul Bob, continuarea bestsellerurilor internaţionale Un motan pe nume Bob și Lumea văzută de Bob, de James Bowen, în care autorul își amintește ultimul Crăciun petrecut pe străzi, cîntînd și vînzînd revista The Big Issue alături de fidelul său prieten.

De curînd în colecţia „Junior” au fost publicate noi ediţii ale romanelor ce fac parte din așa-numita Trilogie a întunericului: Luminile din septembrie, Prințul din negură şi Palatul de la Miazănoapte, de Carlos Ruiz Zafón. Iar cu prilejul Bookfest 2017, a apărut volumul Urfin și soldații săi de lemn, de A. Volkov, incredibila poveste a lui Elly şi a prietenilor ei, alături de care a salvat Oraşul de Smarald.

În pregătire:

Ian McEwan, Visătorul

Edward Carey, Orașul gunoaielor. Partea a doua a trilogiei Iremonger
Andy Mulligan, Povestea unui câine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel