O bacterie, descoperită în apa mării din două stațiuni de pe litoralul românesc. "Copiii trebuie supravegheați"

O bacterie, descoperită în apa mării din două stațiuni de pe litoralul românesc. "Copiii trebuie supravegheați / Foto: Doinița Manic
O bacterie, descoperită în apa mării din două stațiuni de pe litoralul românesc. "Copiii trebuie supravegheați / Foto: Doinița Manic

Află în articol ce bacterie au găsit specialiștii în apa mării din două stațiuni.

Este alertă pe litoral, după ce specialiștii au găsit o bacterie în apa mării, în două stațiuni. Este vorba despre Escherichia Coli. Deși în mod obișnuit, concentrația de E. Coli este de ordinul zecilor și, rar, al sutelor, sunt însă și situații în care aceasta depășește valoarea de 1.300, așa cum s-a întâmplat, weekend-ul trecut, în punctul NĂVODARI III, scrie radioconstanta.ro.

Totuși, cea mai mare concentrație a acestei bacterii care poate provoca infecții intestinale a fost înregistrată, în această vară, în punctul Eforie NORD II – peste 7.600. Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al  Direcției de Sănătate Publică din Constanța, a dat asigurări că în ciuda valorilor foarte mari, încă nu este cazul să fie luate măsuri speciale, iar îmbăierea este în continuare permisă în aceste zone.

"Discutăm despre un episod pasager, restul probelor prelevate din zonă arată o calitate a apei bună, astfel că îmbăierea este permisă", spune Tudorel Ene.

Dr. Luiza Căruceru: Copiii trebuie supravegheați

Totuși, medicii atrag atenția că apa mării este bună doar pentru îmbăiere, iar părinții ar trebui să aibă grijă mare ca cei mici să nu înghită o cantitate mare.

"Copiii trebuie supravegheați în momentul în care se îmbăiază, să nu înghită cantități mari de apă, pentru că, normal, apa este apă de îmbăiere și nu apă potabilă. Da, deci, nu înseamnă că te îmbolnăvești dacă în timpul înotului înghiți apă, dar sunt copii care beau în cantitate mai mare și sigur că pot apărea probleme", a declarat dr. Luiza Căruceru, de la Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Acum inspectorii DSP monitorizează calitatea apei mării din două în două zile, după o perioadă în care au recoltat probe în fiecare zi. Cei care sunt interesați să afle care sunt rezultatele analizelor în stațiunea în care își petrec vacanța, pot găsi informațiile necesare pe site-ul Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel