O basilică din timpurile lui Iisus a fost descoperită în Israel

Pixabay
Pixabay

O basilică romană, contemporană cu Iisus Hristos a fost descoperită într-un parc natural din Israel. 

Publicitate

Cea mai mare basilică romană descoperită în Israel are 2.000 de ani vechime și a fost scoasă la suprafață în urma săpăturilor realizate într-un pac natural de pe coasta mediteraneană a țării, scrie Express.co.uk

Rămășițele clădirii din vremea romană au aproximativ 2.000 de ani vechime, cel mai probabil basilica fiind contemporană cu Iisus Hristos și apostolii săi. Descoperirea a fost făcută în parcul național Tel Ashkelon, renumit pentru priveliștile pe care le oferă, dar și pentru ruinele care se găsesc pe suprafața acestuia. De curând parcul a avut parte de lucrări extensive de renovare, care au scos la iveală mai multe relicve, printre care și clădirea cu scop religios. 

Datează din urmă cu cel puțin 2.000 de ani

Autoritatea Israeliană pentru Antichități (AIA) a făcut un anunț pe pagina sa de Facebook în care a anunțat descoperirea.

„Descoperirile îmbucurătoare, printre care se numără și un odeon (teatru), au fost scoase la suprafață pentru prima dată de când au fost abandonate și vor putea fi vizitate în parcul național Tel Ashkelon, îmbunătățind experiența turiștilor. Situl se va redeschide după terminarea lucrărilor de conservare și restaurare, care presupun și ridicarea sculpturilor și al coloanelor de marmură găsite în urma excavărilor”, scrie în postarea AIA. 

Basilicile, locuri de comuniune socială

În Roma antică, basicile aveau un rol central în viața socială. Deși în prezent bisericile reprezintă centre creștine de rugăciune în vremea romanilor acestea avea roluri multiple, fiind locurile unde erau ținute festivaluri, afaceri și întâlniri sociale. 

Cercetătorii Rachel Bar-Natan, Saar Ganor și Federico Kobrin au precizat într-un comunicat: „Clădirea imensă, ce are 115 metri lungime și 34 de metri lățime a fost ridicată în centrul localității Ashkelon. În timpul dinastiei romane a Severilor, în secolele II și III d.Hr. clădirea a fost renovată, fiind îmbogățită cu elemente de marmură și un mic teatru. Monede din timpurile lui Irod au fost găsite pe suprafața podelei, semn că se realizau lucrări de îmbunătățire în timpul celui mai mare conducător care a ajutat la ridicarea patrimoniului antic al acestei țări”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel