O băutură alcoolică realizată dintr-un amestec de miere fermentată și apă, pe baza unor rețete vechi, ar putea constitui un remediu în lupta privind rezistența la antibiotice, conform unui grup de oameni de știință suedezi.
Împreună cu responsabili de la o fabrică de bere, cercetătorii suedezi au studiat îndelung albinele și mierea produsă de acestea și au lansat propria versiune de băutură mied, denumită 'elixirul vânătorului de miere', relatează Agerpres.
Cercetătorul Tobias Olofsson de la universitatea Lund a declarat că miedul are o lungă tradiție în ce privește efectele pozitive asupra sănătății organismului.
”Este o băutură alcoolică făcută din apă cu miere. În trecut era privită ca ”băutura zeilor” pentru că avea beneficii asupra sănătății. Vikingii consumau această băutură, mayașii, egipetnii”, a spus acesta.
Omul de știință a mai declarat că o bacterie găsită în stomacul albinelor, combinată cu mierea, poate vindeca răni cronice pentru că produce mai multe timpuri de substanțe asemănătoare antibioticelor.
Olofsson a mai spus că în mierea de albine din comerț, nu se găsește așa ceva pentru că bacteria este distruă în procesul de producție.
Cercetătorii suedezi susțin că băutura conține 13 feluri de astfel de bacterii, care sunt benefice sănătății și pot elimina rezistența la antibiotice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News