O bază americană din Irak a fost atacată de grupuri de miliții susținute de Iran. Americanii au răspuns cu foc

 Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Reuters: Miliții irakiene susținute de Iran au atacat o bază americană provocând mai mulți răniți. Ce spun oficiali ai SUA.

Baza aeriană Ain al-Asad a fost atacată cu o rachetă balistică de scurtă distanță, provocând opt răniți și daune minore infrastructurii, spun doi oficiali americani.

Statele Unite au reacționat folosind un avion AC-130 care a lovit un vehicul al unei miliții susținute de Iran și un număr de persoane implicate în atac.

Oficialii au confirmat existența mai multor victime militante

Până acum, SUA și-au limitat răspunsul la numeroasele atacuri împotriva forțelor sale din Irak și din Siria, revendicate de grupurile de miliții irakiene aliniate cu Iranul.

Atacurile au început pe 17 octombrie și au fost legate de susținerea SUA pentru Israel în timpul bombardamentelor din Gaza, în urma atacurilor grupului militant palestinian Hamas din Gaza.

Aceste atacuri asupra țintelor americane au pus capăt unei încetări de foc de un an. Unele dintre aceste facțiuni s-au format în urma invaziei SUA din 2003 pentru a lupta împotriva trupelor americane, iar altele au luat naștere în 2014 pentru a combate Statul Islamic, în cooperare cu Washingtonul.

Lovitura de marți a fost prima raportată de SUA în Irak în mai mult de doi ani

Conturile de social media asociate cu milițiile irakiene aliniate cu Iranul au publicat o declarație în numele "Rezistenței Islamice din Irak", plângând moartea unui membru pe care ei spun că l-au pierdut în lupta împotriva forțelor americane marți, fără a oferi detalii suplimentare.

Moartea sa reprezintă prima victimă raportată în Irak legată de războiul din Gaza, care a implicat și alte facțiuni din rețeaua de miliții regionale a Iranului, cunoscută sub numele de Axa Rezistenței, printre care se numără și Hezbollahul din Liban.

Forțele americane și internaționale care fac parte din coaliția globală pentru combaterea ramurilor rămase ale Statului Islamic au fost ținta a peste 60 de atacuri în Irak și Siria începând cu data de 17 octombrie, conform oficialilor americani.

Zeci de soldați americani au suferit răni minore în aceste atacuri, dar toți s-au întors la datorie, conform oficialilor americani

SUA mențin 900 de trupe în Siria și 2.500 în Irak într-o misiune pe care o descriu ca având scopul de a consilia și asista forțele locale în încercarea de a preveni o renaștere a Statului Islamic, care în 2014 a ocupat teritorii vaste în ambele țări înainte de a fi învins.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel