O BOALĂ misterioasă a ucis aproape 100 de persoane în sud-estul Africii. OMS, în alertă

O BOALĂ misterioasă a ucis aproape 100 de persoane în sud-estul Africii. OMS, în alertă / Foto: Pixabay
O BOALĂ misterioasă a ucis aproape 100 de persoane în sud-estul Africii. OMS, în alertă / Foto: Pixabay

O boală neidentificată a ucis aproape 100 de persoane în sud-estul Africii.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat o investigație cu privire la moartea a aproape 100 de persoane din cauza unei boli neidentificate în Fangak, statul Jonglei din Sudanul de Sud, scrie Independent.

Un grup de specialiști ai OMS a fost trimis în regiune după ce oficialii din domeniul sănătății au confirmat săptămâna trecută că zeci de oameni au murit în zonă, care a fost de asemenea afectată recent de inundații puternice. Se pare că experții au exclus holera, o boală bacteriană care este asociată perioadelor cu inundații, dar încă nu au reușit să identifice afecțiunea care a cauzat decesele.

„Am decis să trimitem o echipă de răspuns rapid care să meargă să evalueze riscurile și să investigheze”, a declarat Sheila Baya, un reprezentant al OMS pentru BBC.

89 de oameni au murit

„Aceasta este momentul în care vor putea colecta mostre de la persoanele bolnave, dar provizoriu cifra pe care am obținut-o a fost că au fost 89 de morți”, a spus ea.

Organizația Națiunilor Unite a spus că inundațiile din Sudanul de Sud sunt cele mai grave din ultimii 60 de ani. Aproximativ 835.000 de persoane au fost afectate de inundații, iar 35.000 de persoane au fost strămutate, conform ONU.

Mai multe agenții de ajutor sunt preocupate de escaladarea crizei umanitare și de malnutriția severă a sudanezilor de Sud. Numărul copiilor internați în spitale cu malnutriție severă s-a dublat de la începutul inundațiilor, a precizat Médecins Sans Frontières, o organizație caritabilă internațională, scrie 9news.com.

OMS: Procentul cazurilor globale cu varianta Delta, în SCĂDERE. Omicron îi ia locul

Totodată, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis că procentul cazurilor globale cu varianta Delta a coronavirusului este în scădere, pentru prima dată de când i s-a dat acest nume în aprilie. Ar părea o veste bună, dar nu e. Aste pentru că noua variantă Omicron îşi continuă avansul, fiind deja prezentă în focarele cu transmitere comunitară.

În raportul său epidemiologic săptămânal, OMS notează că deşi majoritatea cazurilor de infecţie cu Omicron identificate din noiembrie în peste 70 de ţări sunt asociate călătoriilor în străinătate, deja au început să apară focare de contagiere intracomunitară. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel