Un trio de producători de brânză s-a reunit într-un oraş din Quebec pentru a produce peste 3.000 de kilograme de ''poutine'', un preparat tradiţional canadian, relatează UPI luni.
Reprezentanţii producătorilor de brânză Fromage Warwick, Fromagerie Victoria şi Fromagerie du Presbytere, au amestecat cartofi prăjiţi, sos şi cheag de brânză pentru a prepara o cantitate-record de poutine: 3.033 de kilograme.
Sebastien Lemay, coproprietar al Fromage Warwick, a declarat că a fost nevoie de 26-28 de ore pentru a obţine cheagul de brânză necesar pentru cantitatea-record de poutine, iar pentru prăjirea cartofilor necesari, gătiţi înainte de evenimentul din oraşul Warwick, a fost nevoie de 40 de friteuze.
Recordul anterior a fost de 1.999 de kilograme de poutine, stabilit în oraşul Trois-Rivieres din Quebec în anul 2015.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu