Școala de vis, unde copiii nu se plictisesc niciodată, chiar există - cel puțin în paginile unei cărți care nu ar trebui să lipsească din biblioteca oricărui român.
După succesul înregistrat cu volumul “Cele 7 medalii ale succesului”, profesorii Georgeta Pânișoara și Ion-Ovidiu Pânișoară îi readuc în atenția noastră pe Dia și Nick, protagoniștii volumului “Medaliile succesului 2. Școala de vis”.
Noul volum continuă ideea din primul volum cu aceleași personaje (Nick și Dia) și încercarea lor de a construi o școală ideală, o școală de vis (în care orice copil să vrea să învețe). Cei doi trec prin fel de fel de provocări și într-un final câștigă alte șapte medalii. Nick și Dia sunt ajutați de către două personaje Gândi (reprezentând Gândirea) și Imago (reprezentând Imaginația).
"Educația nu trebuie să fie posomorătâ"
Despre această carte care nu ar trebui să lipsească din biblioteca românilor, Val Vâlcu – autorul volumului „Numai tată să nu fii” – a spus câteva cuvinte.
„Este o carte de psihologie pentru copii, o carte motivațională pentru cei mici și este fascinant că a fost scrisă la nivelul lor de înțelegere. Este noi faptul că părinții pot afla de la copii elemente de psihologie. Dacă ne gândim la cărțile copilăriei noastre, la J Verne, la M. Twain ne gândim la aventuri, dar nu pot să uit ce spunea Jerome Jerome, fiecare copil își dorește să fie profesor. De asemenea această carte este utilă pentru copiii dumneavoastră deoarece este o carte cu o vagă temă americană, ea te motivează să fii pe primul loc, să îți respecți cuvântul dat, să negociezi… Este dovadă că educația nu trebuie să fie neapărat posomorâtă, pe „coji de nucă”, ci se poate face cu umor și acțiune.”, a zis Val Vâlcu.
Imaginația și Gândirea îi face pe copii să devină mai buni
Față de primul volum, Nick și Dia au mai crescut și sunt însoțiți de alte două personaje – Gândi și Imago. Georgeta Pânișoară spun că scopul este ca cei mici să înțeleagă faptul că Imaginația și Gândirea îi poate ajuta să devină mai buni. Această carte este una motivațională în direcția școlii cu atât mai mult cu cât cei mai mulți elevi sunt plictisiți la școală.
„Încet, încet, după ce copiii învață să se cunoască pe ei înșiși, ajungem în final la o medalie care nouă ne este foarte dragă: Medalia învingătorilor/medalia „gândește măreț”. În partea a doua a cărții avem colțul părinților și cadrelor didactice unde sunt multe alte exerciții pentru ca fiecare copil să ajungă să își dezvolte trăsăturile respective”, a mai spus Georgeta Pânișoară.
Încrederea în sine - concept central al cărții
Ion-Ovidiu Pânișoară sublinează că această carte are un concept central – încrederea în sine, lucru care lipsește din școala românească. „Ce înseamnă încrederea în sine? Înseamnă să perseverezi, să treci dincolo de obstacolele pe care viața o să le pună în fața copiilor dumneavoastră. Trebuie să îi învățați să „o ia de la capăt” – dar cum le spun eu studenților uneori trebuie să o iei de la un alt capăt și nu de la același capăt”, a spus profesorul.
În plus, cartea vorbește și despre medalia corectitudinii, dar și despre medalia responsabilității și cea a leadership-ului.
„Sunt foarte multe valori, fiecare povestire se încheie cu un set de reguli (și o poezie pentru că știm copiii învață mai ușor când cuvintele au o anumită muzicalitate). La final, după ce se termină povestirile pentru părinți cititorii pot să descopere colțul părinților/colțul cadrelor didactice în care puteți să îi dezvoltați pe copiii și mai mult. Cu cele două volume din seria Medaliile succesului putem să facem acești pași necesari pe calea dezvoltării unui copil de succes și unui viitor adult fericit”, a conchis Ion-Ovidiu Pânișoară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News