O chinezoaică a fost reținută pentru că a purtat kimono japonez, pe stradă

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

O chinezoiacă a spus că a fost reținută de poliție ore în șir și acuzată că „a provocat necazuri” pentru că a purtat un kimono japonez și a făcut fotografii pe o stradă a orașului.

Femeia purta kimonoul și o perucă în timp ce se dădea drept un personaj popular din seria manga Summer Time Rendering. Ea făcea fotografii în Suzhou când a fost abordată de un ofițer de poliție, potrivit unui videoclip filmat și distribuit pe rețelele de socializare.

În videoclip, femeia explică că făcea o ședință foto, dar un ofițer îi spune: „Având în vedere că ai venit aici îmbrăcată în Hanfu, nu aș spune asta. Dar porți un kimono, ca o chinezoaică. Ești chinezoaică, nu!? "

Hanfu este un termen pentru rochia tradițională chineză Han. Femeia l-a întrebat pe ofițer de ce îi țipă în față și i s-a răspuns că este suspectată că „provoacă necazuri”, o acuzație captivantă folosită în mod obișnuit de autoritățile chineze împotriva dizidenților, jurnaliștilor și activiștilor.

Videoclipul se întrerupe la scurt timp după ce ea este prinsă de alți ofițeri și reținută.

Femeia a spus că stătea la coadă pentru mâncare pe o stradă faimoasă pentru restaurantele sale japoneze când ofițerul s-a apropiat. Ea a spus că a fost dusă la secție și interogată timp de aproximativ cinci ore până la ora 1 dimineața și că telefonul i-a fost percheziționat și chimonoul confiscat. Ea a spus că a fost „educată” și i-a spus să nu discute despre incident în mediul online.

Poliția din Suzhou nu a putut fi contactată și încă nu a comentat public afirmațiile femeii, scrie The Guardian.

Videoclipul a fost vizionat de zeci de milioane de ori și a provocat discuții aprinse pe rețelele sociale chineze, unde naționalismul este în creștere. Ostilitatea sau neliniștea față de Japonia există de zeci de ani în China, din cauza invaziei și ocupării brutale a Chinei și a atrocităților din timpul războiului, cum ar fi masacrul de la Nanjing. Vizitele regulate ale politicienilor japonezi la altarul Yasukuni provoacă, de asemenea, indignare în China și în alte națiuni asiatice, cum ar fi Coreea de Sud.

În ultimii ani, guvernul japonez a devenit mai asertiv în exterior față de comportamentul expansionist al Beijingului în regiune, în special față de Taiwan. Pe măsură ce guvernul de la Tokyo s-a aliniat mai strâns cu SUA și alți aliați occidentali, furia oficială și internă a Chinei față de Japonia a crescut.

Dar online, mulți comentatori păreau să creadă că presupusul tratament al femeii a fost exagerat. Unii i-au îndemnat pe oameni să-și calmeze „pornirile ultra-naționaliste”.

Un comentator proeminent este un fost editor al Global Times, Hu Xijin, care a spus că acțiunile ei nu sunt ilegale și că oamenii ar trebui să se poată îmbrăca liber, dar există sensibilități.

„Kimonoul nu ar trebui interzis în societatea noastră și, de fapt, nu există o astfel de interdicție. Dar când cineva vrea să poarte un kimono, îl sfătuiesc să acorde atenție mediului înconjurător... pentru a evita pe cât posibil să devină centrul unor controverse inutile.”

Radiodifuzorul controlat de stat CCTV a început, de asemenea, să promoveze un hashtag pe rețelele sociale care încurajează oamenii să poarte Hanfu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel